Suudilerden Trump'a Kaşıkçı yanıtı: Misliyle karşılık veririz

Suudilerden Trump'a Kaşıkçı yanıtı: Misliyle karşılık veririz
Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada ABD'nin Kaşıkçı konusunda atacağı adımlara aynı şekilde yanıt verileceği belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan tarafından öldürüldüğü iddiasının kanıtlanması halinde Riyad’a ‘ağır cezalar’ uygulayacaklarını açıklamasına Suudilerden yanıt gecikmedi. Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada ABD'nin Kaşıkçı konusunda atacağı adımlara aynı şekilde yanıt verileceği belirtildi

İLGİLİ HABER: TRUMP'TAN KAŞIKÇI YORUMU: ÖLDÜRÜLDÜYSE SUUDİLERİN CEZASI AĞIR OLUR

Suudi Arabistan, 10 günden kendisinden haber alınamayan ve ölüp ölmediği belirsizliğini koruyan The Washington Post yazarı muhalif Suudi gazeteci Kaşıkçı’nın durumuyla ilgili olarak ABD Başkanı Donald Trump’tan gelen ‘yaptırım sinyaline’ cevap verdi. Habertürk'ün haberine göre Riyad yönetiminden yapılan, "tehdit ve ekonomik yaptırım ya da politik baskı yoluyla verilen gözdağlarının" reddedildiği açıklamasında bulunulduğu kaydedildi.

ABD Başkanı Trump, Suudi gazeteci konusunda 'gereken her şeyin yapılacağını" söylemiş, daha sonra ise Kaşıkçı’nın ABD vatandaşı ‘bile olmadığını’ belirterek durumun ABD’deki Suudi yatırımlarını etkilemeyeceğini ifade etmişti.

"RİYAD: DAHA FAZLASIYLA KARŞILIK VERİRİZ"

Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı SPA’ya konuşan bir yetkili, "Krallık, atılacak herhangi bir adıma daha fazlasıyla karşılık verecek" dedi. SPA’a konuşan yetkili, ülkesinin küresel ekonomide büyük bir etkiye sahip olduğunun da altını çizdi.

The Washington Post gazetesi için de köşe yazıları kaleme alan Kaşıkçı, 2 Ekim’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girmesinin ardından ‘ortadan kaybolmuştu’. Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan tarafından öldürüldüğü iddia edilirken, henüz iddialara cevap olarak somut bir kanıt ortaya konmadı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar