'Suudi Arabistan Kaşıkçı cinayetini itiraf edecek'

'Suudi Arabistan Kaşıkçı cinayetini itiraf edecek'
CNN International’ın aktardığına göre,Cemal Kaşıkçı'nın kaçırılmasının amaçlandığı ancak sorgu sırasında 'işlerin ters gittiği' açıklanacak.

Suudi Arabistan'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürüldüğünü itiraf edeceği iddia edildi.

CNN International’ın iki kaynağa dayandırdığı habere göre, Suudi yönetimi Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü kabul eden bir rapor açıklama hazırlığında. Reuters haber ajansının da CNN'e dayanarak aktardığı iddiaya göre raporda, "Cemal Kaşıkçı'nın kaçırılmasının amaçlandığı ancak sorgu sırasında işlerin ters gittiği, Kaşıkçı'nın bu yüzden öldüğü açıklanacak."

Amerika'nın Sesi'nin CNN'den aktardığına göre, Suudi yetkililerin, sürecin şeffaf şekilde ve tam yetkiyle yapılmadığını belirtmesi ve olayla ilgili bir disiplin soruşturması açıldığını duyurması bekleniyor.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre ise CNN’e konuşan yetkililerden biri, raporun hazırlık aşamasında olduğunu ve değişebileceğini söyledi. Diğer kaynak ise raporda, "operasyonun Riyad’ın izni olmadan yürütüldüğü ve cinayete karışanlardan hesap sorulacağını" sonucuna varılmasının planlandığını belirtti.

Başkonsolosluk binasına gittikten sonra kendisinden haber alınamayan ve öldürüldüğü ihtimali üzerinde durulan Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Türkiye polisi ve Suudi yetkililer, konsolosluk binasında inceleme yapıyor. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar