Suudi Kralı'ndan Veliaht Prens'e destek

Suudi Kralı'ndan Veliaht Prens'e destek
Kral Selman, Filistin politikasını da savunarak, ‘Filistin meselesinin krallık için ilk öncelik’ olduğunu söyledi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası çevrildiği gözlerin çevrildiği Suudi Arabistan Kralı Selman, "Suudi yargısını ve savcılığını adalet hizmet konusundaki görevlerini yerine getirdikleri için alkışlıyorum. Veliaht Prensi insan kaynakları geliştirme konusunda görevlendirdim" dedi.

Suudi Arabistan’da, Kral Selman Şura Konseyi’ne seslendi. Selman’ın, Kaşıkçı cinayeti nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde olan Suudi Arabistan yargısına ve oğlu veliaht prens Muhammed bin Selman’a destek çıkması dikkat çekti.

Kral Selman Kaşıkçı’nın adını anmasa da, ‘Suudi yargısını ve savcılığını adalet hizmet konusundaki görevlerini yerine getirdikleri için alkışladığını’ söyledi. Selman, oğlunun ekonomik kalkınma programı olan Vizyon 2030 ile her alanda bir kalkınma dönüşümünden geçtiklerini söyledi ve ‘Veliaht Prensi insan kaynaklarını geliştirme ve gençleri işe hazırlamakla’ görevlendirdiğini ekledi.

İLGİLİ HABER: ALMANYA'DAN KAŞIKÇI CİNAYETİNE KARIŞANLARA SEYAHAT YASAĞI

Kral Selman, Suudi Arabistan’ın son dönemde İslam dünyasında eleştirilere sebep olan Filistin politikasını da savunarak, ‘Filistin meselesinin krallık için ilk öncelik’ olduğunu söyledi.

Suudi Kralı, ABD’nin İran’a karşı yeniden devreye soktuğu yaptırımlara da destek verdi. Selman uluslararası topluma ‘İran’ın nükleer ve balistik füze programına son verme’ çağrısında bulundu.  (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar