Başkonsolosluk konutunun su kuyusuna bakılacak

Başkonsolosluk konutunun su kuyusuna bakılacak
Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girişinin ardından kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında, olay yeri inceleme ekipleri Başkonsolosluk konutunda arama yapıyor.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında, olay yeri inceleme ekipleri, konsolosluk konutunda inceleme yapıyor.

Levent'teki konuta ikisi olay yeri inceleme olmak üzere toplam 4 sivil plakalı araçla saat 16.35 sıralarında gelen ekipler, yanlarında getirdikleri ekipmanları araçlardan indirerek konuta girdi. Ekiplerin içeri girmesiyle arama ve inceleme çalışmaları başladı.

Konutta dün gerçekleşmesi beklenilen arama izin verilmemesi nedeniyle iptal edilmişti. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman personelin de ekipte yer aldığı öğrenildi.

Konutun içindeki incelemeler ile ekiplerin çatıya çıkarak arama yapmaları kameraya yansıdı.

KONSOLOSLUK KONUTUNA İTFAİYE ARACI GELDİ

Konuta, arkasında bir su motoru ve jeneratör bulunan bir itfaiye aracı geldi. Ekiplerin konutun bahçesinde bulunan su kuyusunda inceleme yapacağı öğrenildi.

KONUTTA DRONE'LU ARAMA

Konuta Drone'lu arama da yapıldı. Konutun üzerinde uçurulan olay yeri inceleme ekiplerine ait bir drone görüntülendi.

Konut içinde başlatılan çalışmalarda mavi ışık ile birlikte 'Luminol' yöntemi denilen yöntemle DNA izi arandı. Zaman zaman görevli ekipler, konutun çatısında da arama yaptı. Eğitimli polis köpekleri de aramalara dahil edildi.

İnceleme yapan heyette 11 Suudi yetkili de bulunuyor.

Ortak çalışma grubunda yer alan Türkiyeli ve Suudi yetkililer ile olay yeri inceleme ekipleri, önceki gün başkonsolosluk binasında 9 saat süren inceleme yapmıştı. 

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işlemler için İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmuştu. Kaşıkçı'nın öldürüldüğü belirtiliyor. (DHA/HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar