Tacize uğrayan genç kadından emniyete 'FETÖ' cevabı

Tacize uğrayan genç kadından emniyete 'FETÖ' cevabı
Ankara Emniyet Müdürlüğü gözaltına alındığı sırada cinsel saldırıya uğrayan Merve Demirel'in babası için 'FETÖ'cü' açıklaması yapmıştı.

ARTI GERÇEK- Ankara Sakarya Caddesi'nde gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğrayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Merve Demirel, polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

Demirel, Ankara Adliyesi'ne avukatı, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte geldi. Adliye önünde bir açıklama yapan Demirel, "Benim yaşadığım olay Türkiye'nin panaroması gibi" dedi. Emniyet'ten "gereken işlemi yapacağız" açıklaması beklerken, kendisini suçlayan bir açıklama geldiğini söyleyen Demirel, "Utançlarına utanç eklediler" diye konuştu. Demirel, polislerin halkın adaletinde mahkum olduğunu ifade ederken, "Yargı yolunu da kullanacağız ama aslında biz kazandık" ifadesini kullandı.

İLGİLİ HABER | POLİSİN TACİZ ETTİĞİ GENÇ KADIN: UTANÇ POLİSE AİT

‘TACİZİ ÖRTBAS EDEMEZSİNİZ’

Demirel, Emniyet'in açıklamasında babasının 'FETÖ'cü olduğu iddiasına da yanıt verdi, babasının hiç gözaltına alınmadığını ve yargılanmadığını, KHK ile ihraç edildiğini belirterek, şöyle devam etti: "Mesele bu kadardır. 100 bin ihracın kızı, kardeşi, abisi sokağa çıkacak ve siz yargı süreci olmadan diyeceksiniz ki, terör örgütü üyesisin. Meseleyi babam üzerinden terörize etmeyin. Taciz şüphe götürmez bir suçtur, hiçbir şekilde örtbas edemezsiniz."

İLGİLİ HABER | ANKARA EMNİYETİ'NDEN TACİZ AÇIKLAMASI: 'BABASI FETÖ'CÜ'

İÇİŞLERİ BAKANI VE EMNİYET MÜDÜRÜNE İSTİFA ÇAĞRISI

HDP Milletvekili Gergerlioğlu da tacizin apaçık ortada olduğunu belirterek, "Bunu inkar edebilecek hiç kimse yoktur" dedi. Polisin görevden alındığı ve tutuklandığı açıklamasını beklerken Emniyet'ten gelen açıklama ile şoke olduklarını söyleyen Gergerlioğlu, "Merve Demirel'in basası FETÖ'cü, yapılan uygundur, mealinde açıklama geldi. İnanılmaz, korkunç bir açıklama. Adeta bu suçu örtbas etmeye yönelik bir açıklama. Hukuk devleti olmadığımızın ifadesi" diye konuştu.

İçişleri Bakanı ve Emniyet Müdürü'nü istifaya çağıran Gergerlioğlu, OHAL sürecinde delillendirilemeyen birçok cinsel saldırı yaşandığını hatırlattı. Gergerlioğlu, toplumun bu tür muamelelere karşı ayrımsız karşı çıkması gerektiğini ifade etti. "Merve kardeşimiz, başörtü ile ilgili mevzuları gündem ederek iktidara gelen bir iktidar tarafından mağdur ediliyor" diyen Gergerlioğlu, Merve Demirel'in yanında olduklarını dile getirdi.

‘MEŞRU GÖSTERMEYE ÇALIŞMAK DAHA AĞIR BİR SUÇ’

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise "Bu fotoğrafı görünce benim kanım dondu. Taciz ancak bu şekilde belgelenebilirdi. Neredeyse gözaltına alınan bütün kadınlar bir biçimde tacize uğruyor ve bunu bir kanıt ile ortaya koymanın imkanı yok. Merve kardeşimiz de açık yüreklilikle bunu ortaya çıkardı, kimliğini, yüzünü saklamadı. Çünkü bu kendisinin ayıbı değil, bunu yapanların ayıbı. Savcılığın bu saate kadar tavırsız kalmasını, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün suçu örtmeye ve meşru göstermeye çalışmasını yapılan tacizden çok daha ağır bir suç olarak görüyorum" diye konuştu.

Hükümet yetkililerinin sessiz kalmasını da eleştiren Tanrıkulu, "Merve Ak Parti'li olsaydı şimdi kıyameti koparmıştı sayın cumhurbaşkanı. Ama kendisinin siyasi kimliği sayın cumhurbaşkanın da bu tacizi görmezden gelmesini sağlıyor" diye ekledi.

Merve Demirel'in avukatı Ayşegül Çağatay, Ankara'da basın açıklamaları sırasında çok sayıda kadının cinsel saldırıya uğradığını ancak suç duyurularının sonuçsuz kaldığını belirterek, "Artık görüntü var elimizde, umuyorum ki dava sürecini başlatacağız" dedi.

İŞKENCE, TACİZ, İFTİRA SUÇLAMASI

Açıklamanın ardından suç duyurusu metni olay anına ait fotoğraflarla birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi. Suç duyurusu metninde kimliği tespit edilecek polisin "işkence", "Cinsel saldırı", "Kamu görevlisinin suç bildirmemesi" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturulması istendi. Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasıyla ilgili de "iftira" suçundan soruşturma başlatılması talep edildi.

Öne Çıkanlar