'Tahir Elçi cinayetinin muhtemel failleri tespit edildi'

'Tahir Elçi cinayetinin muhtemel failleri tespit edildi'
Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi cinayeti hakkında rapor hazırlayan Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Merkezi’nin, failler ve şüpheliler hakkında önemli tespitlere vardığını açıkladı.

Diyarbakır Barosu yönetici ve üyesi avukatlar, 28 Kasım 2015 tarihinde Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare önünde katledilen baro başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin ortaya çıkarılması talebiyle her hafta sürdürdükleri eylemlerinin 154’üncüsü için Diyarbakır Adliyesi önüne 'Em te jibîr nakin / Seni unutmayacağız' pankartının arkasında bir araya geldi.

İLGİLİ HABER: ELÇİ CİNAYETİNDE İKİ ŞÜPHELİ

LONDRA ÜNİVERSİTESİ FAİLLER HAKKINDA TESPİTE VARDI

Adliye önüne kurulan 'Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü’nde konuşan Baro Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için 154 haftadır adliye önünde olduklarını belirtti.

Önceki baro yönetimi döneminde soruşturma dosyası içindeki tüm bilgilerin Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Merkezi’ne gönderildiğini anımsatan Baro Başkanı Aydın, yapılan incelemeler neticesinde hazırlanan raporun kendilerine iletildiğini paylaştı.

Baro Başkanı, "İncelenen dosya kapsamında tamamen bilimsel incelemeler bunlar. Sayın Başkanımızın öldürülmesine sebep olan muhtemel failler ve şüphelilerin kimler olabileceği konusunda bir tespite varıldı" dedi.

SAVCILIĞA SUNULACAK

Ellerine ulaşan bu raporu, savcılığa sunacaklarını söyleyen Aydın, raporda tespit edilen kişilerin çağrılıp, ifadelerinin alınmaları ve tutuklanmaları talebinde bulunacaklarını ifade etti.

Aydın, hazırlanan bu raporu ve raporda yer alan 20 dakikalık videoyu önümüzdeki günlerde basınla da paylaşacaklarını belirtti. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar