Temelli'den Erdoğan'a: Dün Kürtlere 'dinsiz' dedi bugün çıkmış 'kardeşim' diyor

Temelli'den Erdoğan'a: Dün Kürtlere 'dinsiz' dedi bugün çıkmış 'kardeşim' diyor
'Seçimden önce 'Kürt kardeşlerim' diyenler, seçimlerden sonra Kurt işareti yapıyorlar.'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, iktidarın toplumu kimlikler üzerinden böldüğünü belirterek, "Seçimden önce 'Kürt kardeşlerim' diyenler, seçimlerden sonra Kurt işareti yapıyorlar. Kardeş mardeş yok. Bu ülkede yaşayan herkes eşit yurttaştır" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Batman'ın Kozluk ilçesindeki halk buluşmasının ardından Beşiri'de bir partilinin taziyesine katıldı. Taziyenin ardından Temelli, Siirt'in Kurtalan ilçesine geçti. Temelli'yi ilçe girişinde onlarca araçlık konvoy karşıladı. Konvoy ile kente hareket eden Temelli ve HDP'lileri, halk caddelere çıkarak selamladı. HDP'nin seçim otobüsünün Beykent Caddesi'ne gelmesi ile coşku doruğa çıktı. Beykent Caddesi’nde bir araya gelen on binler, Temelli'yi sloganlar ve alkışlarla karşıladı. Buluşmada, HDP Kurtalan Belediye eşbaşkan adayları Esmer Baran ve Baran Akgül ile HDP milletvekilleri halkı selamladı. HDP bayrakları ve kadınların giydiği yöresel kıyafetlerle renk cümbüşüne dönüşen alanda, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim otobüsünün üzerine çıkarak halkı selamladı. 

‘ADALETSİZLİK DAYATTILAR’ 

Halk buluşmasında konuşan Temelli, AKP iktidarını eleştirerek, "Bu ülkede bu zihniyet ne hukuk bıraktı, ne adalet bıraktı. Bu ülkeye adaletsizlik dayattılar. Leyla Güven hukuksuzluk ve adaletsizlik son bulsun diye 132 gündür direniyor. Binlerce tutsak cezaevlerinde açlık grevinde. Herkes adalet ve hukuk için mücadeleyi yükseltiyor. Bu ülkede tecrit varsa hukuk gelmez, adalet gelmez ülkeye. Aksine, hukuk, adalet, mahkeme salonlarını, sokağı terk eder" dedi. 

'HDP HAKİKATİN SESİDİR'

Temelli, iktidarın Kürt meselesi üzerinden iktidarını devam ettirmeye çalıştığını kaydetti. HDP'nin hakikatin sesi olduğunu belirten Temelli, "O yüzden bizim sesimizi kısmak istiyorlar. HDP hakikatin sesidir. Hakikatin sesi tüm ülkede yükselmeye devam ediyor. Siz bu hakikatin sesini kısamazsınız" diye konuştu. 

'KARDEŞ YOK EŞİTLİK VAR’ 

Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yalanlarıyla halkı kandırmak istediğini ifade ederek, "Önceki seçimlerde de bunu yapmışlardı. Bu ülkede dinin ayrı bir yeri var. Aynı şeye başvuruyorlar. Bizlere dinsiz, ateist diyor. Bu halkı,  bu toplumu tanımadığı belli. Dün Kürtlere dinsiz dedi, bugün çıkmış kardeşim diyor. Hayde oradan. Toplumu kimlikler üzerinden bölüyor, anketler oyun düşük çıktığında da 'kardeşim' diyor. Seçimden önce 'Kürt kardeşlerim' diyenler, seçimlerden sonra Kurt işareti yapıyorlar. Bu kurt işaretini yaparsanız, Osmaniye'den öteye geçemezsiniz dedik. Kardeş mardeş yok. Bu ülkede yaşayan herkes eşit yurttaştır. Buradayız, Demokratik Cumhuriyet mücadelesi vermeye devam ediyoruz. Ne diz çökeceğiz, ne de boyun eğeceğiz" dedi. 

‘ÇÖZÜM HDP'DE' 

Tüm kamu kurumlarının AKP lehine seçim propagandası yürüttüğünü dile getiren Temelli, "Kim var kim yok, AKP propagandası yapıyor. Dedik ki kamu kurumları neden bu kadar kampanya yürütüyor, sonra baktık ki kampanya yapacak halk yok. Önce taşımalı miting, ardından taşımalı sandık…" diye konuştu. "Çözüm halktadır, çözüm HDP'dedir" diyen Temelli, "Kurtalan'a HDP, HDP'ye Kurtalan yakışır. Bu yolsuzluktan, bu işsizlikten kurtulma zamanıdır. Zenginliğimize sahip çıkma zamanıdır" diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Temelli, Kurtalan'daki halk buluşmasının ardından Siirt Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan mitinge katılmak için yola çıktı. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar