Temelli, HDP’nin oy oranını açıkladı

Temelli, HDP’nin oy oranını açıkladı
Barış Anneleri’ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli dün gelen anket sonucuna göre HDP’nin oy oranını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Diyarbakır'da milletvekilleri, adaylar ve partililerle birlikte, Barış Anneleri Meclisi'ni ziyaret etti.

Seçim kampanyalarını barış ve demokrasi mücadelesi üzerinden yürüttüklerini ifade eden Temelli, şunları söyledi:

"Bu ülkeye demokrasi gelmeden, barışın var olmayacağını söyledik. Barışın bütün yükünü omuzlamış, barışın sesini en gür çıkaran Barış Anneleri'ni ziyaret etmekle başlamak bizim açımızdan çok önemlidir. Annelerimizin barış için hayır dualarını almaya geldik. Yaşadığımız acılarla yüzleşerek, dersler çıkararak, bir daha bu savaşı, bu kayıpları, canlarımızı yitirmeye son vereceğiz. 90'ların ortasından bu yana Cumartesi Anneleri'nin mücadelesi var. 90'larla, 2000'lerle yüzleşmeden yol almak mümkün değildir. Bugün yüzleşme günüdür. Yan yana geleceksek, öncelikle yüzleşmemiz gerekiyor. Acılarla akraba olduk, canlarımızı yitirdik, Türk anneleri, Kürt anneleri bunun halen bedelini ödüyorlar. Bunu yüzleşerek sonlandırabiliriz."

'SAVAŞ POLİTİKALARINA SON VEREBİLİRİZ'

Barış Anneleri'nin yıllardır ülkede barışın sağlanması için verdiği mücadeleye dikkat çeken Temelli, şöyle devam etti:

"Yıllarca savaşın içinde evladını yitirmiş yüzlerce anne olduğu gibi, barışa öncülük ederken yaşamını yitiren binlerce anne var, Taybet Ana gibi. Burada bu başlangıcı yaparak, Barış Anneleri ile bu çağrıyı yapmak istiyoruz. Savaş politikalarına ve zihniyetine ancak bizler son verebiliriz. Bunların bir daha yaşanmasını durdurabiliriz. Gelin hep birlikte bu gidişata ve savaş politikaları ile yol alan iktidara dur diyelim. Buna son verebiliriz. Barış Anneleri, bu mücadelede her zaman en önde oldular, bu savaş ve zulüm bitsin diye seslerini duyurmaya çalıştılar. İktidar inatla bu sesi duymamaya çalıştı. Bizler, çözüm sürecinde bile bu ısrarı sürdürdük. Ancak iktidar 'Çökertme Planı'nın içerisinde yer aldı. Bizler buna son vermeliyiz. 24 Haziran'a az bir zaman kaldı, sandığa gideceğiz, barışa, irademize sahip çıkacağız. 25 Haziran'dan sonra bir daha bu acıları yaşamamak için yeni yaşamı birlikte var edeceğiz, inşa edeceğiz."

'SANDIK TAŞIMA HDP BARAJ ALTINDA KALSIN ZİHNİYETİDİR'

Gazetecilerin YSK'nin sandıkların taşınması ve birleştirilmesine ilişkin sorusunu yanıtlayan Temelli, "YSK'nın aldığı karar hatalı bir karardır. 270 bin kişinin taşınması üzerine başvuru oldu, şu ana kadar 144 bin kişi taşımalı bir şekilde oy kullanmaya zorlanmaktadır. Bunun arkasındaki zihniyet, daha fazla insanın sandıklara ulaşmaması uğraşıyor. Ağırlıklı olarak HDP'liler sandığa gitmesin, barajın altında kalsın zihniyetidir. HDP'nin barajına baraj katma peşindeler. Bütün halkımız, seçmenimiz sandığa gidecek. Oyuna ve iradesine sahip çıkacak. Ne yaparlarsa yapsınlar, sandıklarımızın başında olacağız" dedi.

'250 BİN GÖREVLİMİZ OLACAK'

Sandık güvenliğini alma konusunun HDP'ye ve diğer partilere kaldığını söyleyen Temelli, "Güvenli oy kullanmanın önündeki en büyük engel devlettir. 250 bine yakın arkadaşımız görev alacak. Adil Seçim Platformu kuruluşunu deklare etti ve biz de bunun içerisindeyiz, Türkiye’nin her yerinde halk sandığına ve oyuna sahip çıkıyor. YSK, vali ve seçim kurullarının tasavvufuna karşı halk sandığına sahip çıkıyor."

'DÜN GELEN ANKETE GÖRE OY ORANI 10.2'

Yapılan son anket çalışmasına ilişkin de bilgi veren Temelli, "Dün gelen bir anket sonucuna göre oylarımız yüzde 10.2 görünüyor. Oylarımız artacak. Ancak bıçak sırtını yaratan iktidardır. Elinden geleni arkasına koymayan iktidardır. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu barajı eninde sonunda yıkacağız. Demokrasi ve emek güçlerine, gençlere, kadınlara sesleniyorum; Gelin demokrasinin önündeki barajı yıkalım. Bu Türkiye'nin önüne konulan bir barajdır. Kararsız ve sandığa gitmeyecek olan bir seçmen kitlesi var. Bu çocuklarınızın geleceğini uçurumdan atmaktır, gelin buna engel olalım" diyerek sandıklara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

'ANNELERİN GÖZYAŞLARININ RENGİ YOK'

Barış Anneleri adına konuşan Havva Kıran ise "Kanın durması, barış için mücadele edenler olarak, herkese çağrıda bulunuyoruz; bugün kanı durdurmanın günüdür. Ortadoğu kan kazanı haline gelmiş ve kaynamaya devam ediyor. Türk, Kürt anneleri hep birlikte el ele vererek bu kanı durdurmalıyız. Bir annenin daha yüreği yanmasın, bu savaş dursun. Hep birlikte bu savaşın durması için rengimize, kendimize sahip çıkalım. Bizler de bütün dünya gibi özgür bir şekilde çocuklarımızla birlikte yaşamak istiyoruz. Bugün sokaklarda süren direniş, kanın durması için sürüyor. Bütün anneler el ele vererek, bu kanı durdurabilir. Annelerin gözyaşlarının rengi yoktur, artık kimsenin çocukları ölmesin" diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar