TİP, programını açıkladı: Saray rejimiyle uzlaşmayacağız.

TİP, programını açıkladı: Saray rejimiyle uzlaşmayacağız.
Türkiye İşçi Partisi (TİP), kuruluş etkinliğiyle programını açıkladı. Genel Başkan Erkan Baş, 'Türkiye’yi AKP’den kurtarmak isteyen herkes bizim yoldaşımızdır' dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), bugün İstanbul’da kuruluş düzenlediği etkinliğiyle programını, tüzüğünü ve hedeflerini açıkladı.

İstanbul’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe HDP, EMEP, ÖDP, SEP, EHP, Halkevleri, Sosyalist Gençlik Dernekleri, Eğitim Sen ve DİSK Limter-İş temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda sendika ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

ÇULHAOĞLU: TİP BU MİRASA BÜTÜNÜYLE SAHİP ÇIKMAKTIR

İleri haberin aktardığı bilgilere göre, TİP Merkez Komitesi adına açılış konuşmasına yapan Metin Çulhaoğlu, "TİP kabul ettiği mirasa mercekle bakıp, özel bir damar seçip biz onun doğrusal uzantısıyız dememektedir. TİP bu mirasa bütünüyle sahip çıkmaktadır. Ve bu keyfi bir tercih değil, tarihsel gerçeklerden kaynaklanmaktadır. "Türkiye İşçi Partisi olarak ‘Biz sınanmış kadrolarımızla bir iş yaptık hadi siz de gelin’ demiyoruz. ‘Biz bir şey başlattık gelin’ demiyoruz, ‘Biz bir kapı açtık, kapıdan birlikte girelim, birlikte yapalım’ diyoruz" dedi.

BAŞ: TÜRKİYE'Yİ AKP’DEN KURTARMAK İSTEYEN HERKES BİZİM YOLDAŞIMIZDIR

Daha sonra sahneye gelen TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş ise "Türkiye’yi AKP’den kurtarmak isteyen herkes bizim yoldaşımızdır, onlarla birlikte mücadele edeceğimizi buradan ilan ediyoruz. Meclisteki misyonumuz çok basittir: Onların yalanlarını onların gözlerine baka baka söylemektir. Duymak istemedikleri sesleri, evlerine sokuyoruz. Esas olan halkın kendi kendini yönetmesidir. Bizim amacımız bugün saraya devredilen egemenliği yeniden halka vermektir" dedi.

"Yalnız halka hesap vereceğiz" diyen Baş, "Türk ve Kürt emekçileri birleşecek, Türk ve Kürt yoksulları birleşecek, bu saatten sonra parlamento içinde de dışında da iktidarın Kürt halkına yönelik her saldırıda omuz omuza mücadele edeceğiz. Bir adım bile geri durmayacağız gerçek şudur: Saray rejimiyle uzlaşmayacağız. Halktan başka sırtımızı dayadığımız başka bir güç yoktur" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar