TMMOB: Akkuyu santralinde çatlak konusunun üstü kapatılmasın

TMMOB: Akkuyu santralinde çatlak konusunun üstü kapatılmasın
TMMOB, Akkuyu nükleer santralinin zemininde çatlaklar oluştuğunun tespit edildiği iddialarına karşın yüklenici şirket ROSATOM'un iddiaları reddetmesi üzerine uyarıda bulundu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Mersin'deki Akkuyu nükleer santralinin zemininde çatlaklar meydana geldiğinin tespit edildiği iddiaları üzerine  bir kez daha uyarıda bulundu. 

Rus yüklenici şirket ROSATOM zeminde çatlaklşar oluüştuğu iddiasını reddetmişti. Bunun üzerine TMMOB, konunun üstünün kapatıldığı uyarısında bulundu.

TMMOB, santralin zemininde meydana gelen çatlaklarla gerekli tedbirler alınmadan inşaata devam edilmesinin 'telafisi olanaksız büyük felaketlere' neden olacağını belirtti.

Habertürk gazetesi 6 Mayıs tarihli haberinde santralde reaktörün oturacağı temelin bazı bölümlerinde "çatlak" oluştuğu ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun (TAEK) müdahale etmesi ile bu bölümlerin yenilendiği, ardından yeniden çatlak oluşması sonucu çatlak olan bölümün tümüyle yeniden yapıldığı bildirilmişti. Ancak TAEK bu konuda bir açıklama yapmadı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından yapılan açıklamada, "TAEK bir kamu kuruluşudur. Haberlerde belirtildiği gibi eğer Akkuyu Nükleer Santrali temel yapısında bir çatlak tespit etmiş ise bu konuyu kamuoyuna açıklamalıdır. Sonucu büyük bir felaket olabilecek böyle bir konuda TAEK’in kamuoyuna doğru bilgi vermesi zorunludur. Akkuyu Nükleer Santrali kamu güvenliği açısından çok önemli bir tesistir. Bir kaza olması durumunda telafisi olanaksız büyük felaketlere neden olacağı bilinen bir gerçektir." denildi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Öne Çıkanlar