Türk-İş'ten grev uyarısı: Başka çare görünmüyor

Türk-İş'ten grev uyarısı: Başka çare görünmüyor
Kamuda çalışan 200 bin işçinin zam görüşmeleri için toplu sözleşme masasına oturmayan yetkililere, Türk-İş'ten 'grev' uyarısı geldi.

Toplu sözleşme masasına oturmaya yanaşmayan iş verenlere Türk-İş'ten grev uyarısı yapıldı.

Kamuda çalışan 200 bin işçinin zam görüşmeleri için toplu sözleşme masasına oturmayan yetkililere ve AKP iktidarına Samsun'dan seslenen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Benim sözleşmemi bitirin arkadaş! Neyi bekliyorsunuz? "Sendikalarımıza, kimin günü dolduysa, hiç uzatmayın hemen grev kararı alın diyeceğim. Başka çare görünmüyor" açıklamasında bulundu.

'TEKLİFLERİMİZE HİÇ BİR KARŞILIK VERİLMEDİ'

Kamu iş yerlerinde devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde 'muhatap' sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Türk-İş Başkanı Atalay, kamu kurumlarındaki yetkili sendikaların ocak ayından bu yana sırayla görüşmelere başladığını ve her birinin zam ve sosyal haklara ilişkin tekliflerini ilettiklerini belirtti. Atalay, buna karşılık kamudan bugüne kadar hiçbir karşı teklif gelmediğini belirtti.

'KIDEM TAZMİNATI MİTİNGİNİ 81 İLDE YAPARIZ'

Kocaeli'de yapılan 1 Mayıs mitinginin 100 bin kişiyi bulmasının nedeninin değişmesi planlanan kıdem tazminatı yasası olduğunu belirten Atalay, "Bir durgunluk var. Ancak geriye çektiklerini sanmıyorum. Bir hazırlık yapıyorlardır. İçimize sinmeyen bir şey olursa 1 Mayıs’ta Kocaeli’de 100 bin kişi ile yaptığımız mitingi 81 ilde yaparız" dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için çözüm bulunması gerektiğini de belirten Altay, muhatapların yetkililerle görüşüp konuşması gerektiğini döyledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar