Türkiye, Afrin’in etrafında duvar örüyor

Türkiye, Afrin’in etrafında duvar örüyor
Türkiye hükümeti kararıyla, Afrin'de QSD ve Suriye yönetiminin kontrolündeki bölgelerin sınırına duvar örüldüğü görüntülendi.

Türkiye hükümeti kararıyla Suriye’nin Afrin kenti etrafına örüldüğü iddia edilen duvar, ANHA ve Rudaw haber ajanslarının duvarın inşası sırasında çektiği görüntülerle ortaya çıktı

Ajansların haberine göre duvar Afrin’in Suriye Demokratik Güçleri'nin (QSD) kontrolündeki ve Suriye yönetimi kontrolündeki bölgelerle mevcut sınırına inşa ediliyor.

ANHA ve Rudav'ın Afrin’deki yerel kaynaklara dayandırdığı haberde, duvarın Türkiye'nin Afrin’i Rojava ve Kuzey Suriye’den ayırmak için ördüğü iddia edilirken, aynı kaynaklar şimdiye kadar Miremin’de 500 metre, Cilbire’de 400 metre ve Kimar’da da 100 metrelik duvar inşa edildiğini söylüyor.

'DUVAR İÇİN 195 EV YIKILDI, 6 BİN ZEYTİN AĞACI SÖKÜLDÜ'

Türkiye duvarın inşa edilmesi için 600 hektarlık alan ayırdını belirten ajanslar, Batile köyünde 125 ev, Cilbire köyünde ise 70 ev yıkılarak yerlerine askeri üsler kurulduğunu duyurdu. Rudaw’ın haberinde ayrıca duvar için şimdiye kadar 6 bine yakın zeytin ağacının söküldüğü belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar