'Türkiye uzun vadeli yarışları kazanmak zorunda'

'Türkiye uzun vadeli yarışları kazanmak zorunda'
TÜSİAD Başkanı Bilecik, 'Sanayi devrimlerini yakalayan ülkeler iç kulvardan koşarken, Türkiye uzun yıllar dış kulvardan koşmak zorunda kaldı" dedi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Türkiye’nin dördüncü sanayi devriminde de henüz yolun başında ve rekabetin gerisinde olduğunu belirterek, "Dördüncü Sanayi Devrimi'ni yakalayarak dış kulvardan gelip yarışı kazanabiliriz, bu imkansız değil. Biz inanıyoruz ki Türkiye artık kısa vadeli koşuların değil, uzun vadeli yarışların kazananı olmak zorunda" dedi.

Bilecik, Türkiye'de dijital dönüşüm sürecinin güçlendirilmesi ve teknoloji tedarikçisi ekosisteminin desteklenmesi hedefi ile başlatılan TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Hızlandırıcı Programı'nın (TÜSİAD SD²) başarı hikayelerinin katılımcılarla paylaşıldığı etkinliğe katıldı.

Erol Bilecik, TÜSİAD SD² Programı'nın, derneğin üyeleri ve çalışanlarıyla oluşturduğu büyük ailenin Türkiye'nin geleceğine dair kurduğu hayallerin sonucu ortaya çıktığını söyledi.

"İşin özünde heyecan varsa başarı olur, umut olur, bu da bir sonraki adım için emin olun cesaret olur" diyen Bilecik, hazırlıklarıyla birlikte yaklaşık bir seneyi bulan bu güzel heyecanın ilk dönemini bugün, sunum törenimizle noktalayacaklarını aktardı.

TÜSİAD olarak 50 yıla yakın bir süredir demokratik, gelişmiş bir Türkiye ideali ile çalışmalarını her daim sürdürdüklerini vurgulayan Bilecik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Emin olun her zaman 'daha iyi olmaya çalışmayan, iyi olarak da kalamaz' diyoruz. Bu söz, kendi içimizde içselleştirdiğimiz hedef cümlelerimizdendir. Mükemmele ulaşma hedefimizle biz hep daha iyisi olması adına çaba gösterdik ve bu çabayı da önemli çalışmalarla sürdürüyoruz. Çünkü Türkiye’nin potansiyeli bunları fazlasıyla hak ediyor.

Amacımız hem güçlü ekonomi, hem artan rekabet gücümüz, hem de katma değeri yüksek üretim. İşte bu ideali gerçekleştirmek için yollara sevgili Bahadır Balkır'ın (TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi) liderliğinde 'Sanayi 4.0' diyerek çıktık. Ve biliyoruz ki küresel rekabette de dimdik ayakta durabilmek için inanın ekonomimizin omurgasının Sanayi 4.0 olduğunu her daim tekrar ediyoruz."

Türkiye'nin birinci, ikinci, üçüncü sanayi devrimlerini maalesef kaçırdığını dile getiren Bilecik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dördüncü sanayi devriminde de henüz hem yolun başındayız hem de rekabetin gerisindeyiz. Önceki sanayi devrimlerini yakalayan ülkeler sanki iç kulvardan koşarken, Türkiye uzun yıllar boyunca maalesef dış kulvardan koşmak zorunda kaldı. Şimdi ise müthiş bir fırsatımız var. bu programlar da bunun önemli işaretlerinden bir tanesi. Dördüncü Sanayi Devrimi'ni yakalayarak dış kulvardan gelip yarışı kazanabiliriz, bu imkansız değil. Biz inanıyoruz ki Türkiye artık kısa vadeli koşuların değil, uzun vadeli yarışların kazananı olmak zorunda."(EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar