TÜSİAD: Özgür düşünce ortamının mutlaka sağlanması gerekiyor

TÜSİAD: Özgür düşünce ortamının mutlaka sağlanması gerekiyor
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik Antalya'da 16. Girişimcilik Günleri final haftası etkinliğinde konuştu.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, "Bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi, hızla değişen koşullara uyum sağlayabilme yetisine sahip, ekonomik büyümeye katkı sağlayabilecek girişimciler yetiştirebilmesine bağlıdır" dedi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen 16. Girişimcilik Günleri final haftası etkinliği kapsamında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik konuk oldu. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Atatürk Konferans Salonu'ndaki etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, ANSİAD Başkanı Sadi Kan, iş insanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

'EKONOMİK BÜYÜME GİRİŞİMCİLERE BAĞLI'

DHA'nın haberine göre TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, 12 kişinin tamamen girişimcilik ruhuyla TÜSİAD'ı kurduğunu anlattı. Bilecik, "Girişimcilik son yıllarda konuşulan konuların başında geliyor. Çünkü dünya emin olun ki şunun farkında; bir ülkenin kalkınması ve bir ülkenin gelişmesi, hızla değişen koşullara uyum sağlayabilme yetisine sahip, ekonomik büyümeye katkı sağlayabilecek ancak ve ancak girişimciler yetiştirebilmesine bağlıdır" dedi.

'UMUDU YEŞERTEN GENÇLERDİR'

Gençlere her zaman güvendiklerini, onların geleceği için kaygılanmadıklarını belirten Bilecik, bu gençliğin girişimciliğe girdiğini söyledi. Bilecik, "Bu pırıl pırıl gençler Türkiye ve dünyayı daha yaşanabilir bir yere getirmek amaçlı uğraşlar veriyor. Ve gençlerin inovasyona teknolojiye, hayallerine ve hedeflerine kısaca umuda gittiğinizi biliyoruz. Bir yerde yaşam varsa emin olun orda da bir umut vardır. Çünkü umudu yeşerten gençlerdir" dedi.

'ÖZGÜR DÜŞÜNCE ORTAMININ MUTLAKA SAĞLANMASI GEREKİYOR'

Rekabetin her geçen gün daha da çirkinleştiğini anlatan Erol Bilecik, ipi göğüsleyen ülkeler arasında olmak için yaratıcılığı teşvik eden özgür düşünce ortamının mutlaka ve mutlaka sağlanması gerektiğini söyledi. Erol Bilecik, "Ekonomiler tamamen teknoloji ve dijital odaklı olmuş vaziyette. Ancak hepsinden önemli bir konu var o da girişimcilerin kendilerini daha güvende hissedebileceği mükemmel bir hukuk alt yapısı, mükemmel bir vergi sistemi ve yaratıcılığı teşvik eden özgür düşünce ortamının mutlaka ve mutlaka sağlanması gerekiyor" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar