Tutuklu gazeteciler ve milletvekilleriyle dayanışma pulu

Tutuklu gazeteciler ve milletvekilleriyle dayanışma pulu
Almanya'da basılan 5 bin pul tükendi, önümüzdeki hafta 5 bin pul daha basılacak.

HABER MERKEZİ- Almanya'da Hamburg merkezli Avrupa Postası tarafından cezaevlerinde tutuklu gazeteciler, milletvekilleri ve insan hakları savunucuları ile dayanışmak amacıyla pul basıldı. 21 Ocak günü basımı biten dayanışma içerikli pul kolleksiyonunun ilk etapta 5,000 adet bastırıldığı ve geçen hafta sonu hepsinin tükendiği açıklandı. 

Aralarında sembolik olarak Selahattin Demirtaş, Figen yüksekdağ, Enis Berberoğlu, Osman Kavala, Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Ahmet Altan ve serbest bırakılan Deniz Yücel'in fotoğraflarının yer aldığı gazeteciler, insan hakları savunucuları ve vekillerle dayanışmak amacıyla Avrupa Postası tarafından bastırılan pullara yoğun ilgi oldu.

Almanya'nın her tarafından resmi olarak gönderilmesi mümkün olan pul koleksiyonu, Türkiye cezaevlerindeki tutuklularla dayanışmayı amaçlayor.
Projenin mimarı Avrupa Postası Genel yayın Yönetmeni Adil Yiğit, Alman Sınırsız Gazeteciler Örgütü (RSF), Die Tageszeitun (TAZ), Alman Gazeteciler Birliği (DJV), Alevi dernekleri ve çeşitli kitle derneklerinini sipariş vererek projeye destek verdiklerini söyledi. Yiğit, şu ana kadar Hamburg, Köln, Hannover, Berlin, Frankfurt, Darmstadt, Heppenheim, Bielefeld ve Kiel şehirlerinden yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar