Hava saldırısında 43 ölü

Hava saldırısında 43 ölü
Koalisyon güçleri, Suriye'nin doğusunda yer alan Deyr ez Zor kentinde IŞİD'in kontrolündeki bir köye hava saldırısı düzenledi.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD)'nin IŞİD'e karşı Deyr ez Zor'da başlattığı operasyon sürüyor. 

ABD öncülüğündeki koalisyonun da desteklediği operasyonda koalisyon güçleri, Suriye'nin doğusunda, Irak sınırına yakın noktada yer alan Deyr ez Zor kentinde IŞİD'in kontrolündeki bir köye hava saldırısı düzenledi.

Euronews'in Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden aktardığına göre, Hacin ilçesinin Ebu Hasan köyündeki bombardımanda aralarında 17 çocuk ve 12 kadının da bulunduğu en az 43 kişi hayatını kaybetti 

Suriye haber ajansı SANA da Deyr ez Zor'un kırsal kesimindeki bazı köyleri hedef alan hava saldırılarında en az 40 kişinin öldüğünü aktardı.

"SİVİLLER KALKAN OLARAK KULLANILIYOR"

Deyr ez Zor'daki gelişmeleri takip eden Suriyeli aktivist Ömer Ebu Leyla, IŞİD mensuplarının sivilleri kalkan olarak kullandığını ve kenti terk etmesini engellediğini, zayiatın da bu nedenle fazla olduğunu söyledi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bölgede 11 Eylül'den bu yana 65'i çocuk, 45'i kadın olmak üzere en az 191 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

"SURİYE DEMOKRATİK GÜÇLERİ İLERLEME SAĞLIYOR"

Halen Irak'ta bulunan ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun Birleşik Görev Gücü (CJTF-OIR PAO) Komutan Yardımcısı İngiliz Tümgeneral Christopher Ghika, örgüte karşı operasyonun hayli zor olduğunu söyledi.

Ghika, "Bu savaşın kolay olmadığını biliyoruz. Zaten kolay olacağını da hiç düşünmedik. Deyr ez Zor'daki militanlar IŞİD'in en kararlı savaşçılarından ve savunmaya geçmek için oldukça uzun zamanları vardı. Bundan dolayı çok zor bir mücadelenin içerisindeyiz. Ancak müttefikimiz Suriye Demokratik Güçleri, koalisyonun da desteğiyle her geçen gün düşmana karşı ilerleme kaydediyor." diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar