Suriye'de görüşmeler durdu: Ortak nokta bulamadık

Suriye'de görüşmeler durdu: Ortak nokta bulamadık
Kuzey Suriye ve Rojava yönetiminin Suriye hükümeti ile gerçekleştirdiği görüşmelerin durdurulduğu açıklandı.

Suriye Demokratik Meclisi (MSD) Sözcüsü Emced Osman, Suriye hükümeti ile sürdürdükleri görüşmeleri durdurduklarını açıkladı.

Görüşmelerin durmasına Suriye hükümetinin tutumunun neden olduğunu belirten Osman, Irak Kürdistanı’nın başkenti Erbil’den yayın yapan Rudaw televizyonuna konuştu. "Rejim ile görüşmelerimizden bir sonuç alamadık" diyen Osman, hükümetin görüşmeleri sürdürmek için tutumunu değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Suriye hükümeti ile sürdürdükleri görüşmeleri değerlendiren Osman, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Son görüşmemizde bir sonuç alamadık. Üzerinde uzlaşabileceğimiz, karşılıklı birbirimizi anlayabileceğimiz tek bir ortak nokta bulamadık. Rejimin bu diyaloga biçtiği sınırlar üzerinden herhangi bir adım atmak, yeni bir şey inşa etmek mümkün görünmüyor. Bu tutum engelleyicidir ve rejim ile bu yaklaşım üzerinden bir uzlaşı yakalayabilmek kolay görünmüyor. Beklentimiz, rejimin, Suriye hükümetinin belirlediği sınırları genişletmesidir. Bir sonuç alınması isteniyorsa bu yaklaşımın gösterilmesi gerekir."

Bu yılın Temmuz ayında yazılı bir açıklama yapan MSD, Suriye hükümetinin daveti üzerine Şam’da hükümet yetkilileri ile bir araya geldiklerini duyurmuştu. Suriye hükümeti ile Ağustos ayında da bir araya gelen MSD heyeti, belirlenen başlıklar üzerinden ortak komiteler oluşturulması konusunda uzlaştıklarını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

 

Öne Çıkanlar