Veli Saçılık aday adayı oldu: Baraj bükücü olacağız

Veli Saçılık aday adayı oldu: Baraj bükücü olacağız
Yüksel direnişçisi Veli Saçılık, 'Tek adam diktatörlüğüne karşı, özgürlük isteyenlerin safında olmak için HDP'den adayım' dedi.

ARTI GERÇEK

POLİTİKA -
KHK'lerle işten atılanların Yüksel Caddesi'nde başlattığı direnişin simge isimlerinden olan Veli Saçılık, HDP'den milletvekili aday adayı oldu. Saçılık, "Meclis'le sokağı birleştirmek için, gazetecilerin, siyasetçilerin tutuklanmasına tepki için adayım. HDP’yi baraj altında bırakarak tek adam diktatörlüğünü sağlamlaştırmak isteyenlere izin vermeyeceğiz" dedi.

Artı Gerçek'e konuşan Veli Saçılık, "Tek adam diktatörlüğüne karşı, özgürlük isteyenlerin safında olmak için HDP'den adayım" dedi.

'MECLİS'LE SOKAĞI BİRLEŞTİRMEK İÇİN ADAYIM'

Meselenin sadece Meclis'te olmaktan ibaret olmadığını belirten Saçılık, "Meclis'le sokağı birleştirmek için, insanların evlerini yıkıp, kapılarına 'Kurdun dişine kan değdi' yazan zalimlerin karşısında bir tavır almak için, gazetecilerin tutuklanmasına, siyasetçilerin tutuklanmasına, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tutuklu olmasına tepki olarak adaylığımı HDP’den koydum" dedi.

'OHAL'DEN İSTİFADE GREVLERİ YASAKLAYANLARA KARŞI ADAYIM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın OHAL döneminde grevlere izin vermediklerini söylediğini hatırlatan Saçılık, "OHAL'den istifade ederek bütün grevleri yasaklayanlara karşı bir duruş sergilemek için, nerede bir grev varsa orada olmak için adayım" dedi.

'BARAJ BÜKÜCÜ OLACAĞIZ'

Saçılık, "Biz artık baraj bükücüler olacağız. HDP'yi barajın altında bırakarak tek adam diktatörlüğünü sağlamlaştırmak istiyorlar. Buna izin veremeyiz, vermeyeceğiz" şeklinde konuştu. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar