Versace'nin satılmasına İtalya tepkili

Versace'nin satılmasına İtalya tepkili
Versace'nin satışı İtalya'yı hayal kırıklığına uğrattı. Başbakan Yardımcısı Salvini, 'İtalya'nın en iyi markalarının yurt dışına satılmasından bıktım' dedi.

İtalyan lüks moda devi Versace, 1 milyar 830 milyon euro'ya Amerikan Michael Kors markasına satıldı. Versace'nin satışı, markanın tutkunları ile İtalya'daki siyaset ve iş çevrelerinden bir kesimi hayal kırıklığına uğrattı.

MODA DEVİ VERSACE 2 MİLYAR DOLARA SATILIYOR

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, "İtalya'nın en iyi moda, gıda, teknoloji markalarının yurt dışına satılmasından bıktım" dedi.

Soldan sağa: Versace CEO'su Jonathan Akeroyd, Sanat Direktörü Donatella Versace, Michael Kors


1978'de Milano'da kurulan Versace moda evi, kurucusu Gianni Versace'nin 1997'de öldürülmesinin ardından kızkardeşi Donatella Versace'nin yönetimine girmişti.

Markanın satılacağı haberleri son günlerde basında yer alınca Donatella Versace'nin sosyal medya hesaplarına satışa karşı mesajlar yağmaya başladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Donatella Versace'nin Instagram hesabındaki fotoğraflarının altına İtalyanca olarak yazılan yorumların bazılarında "Donatella, lütfen haberlerde duyduğum şeyin doğru olmadığını söyle!", "Neden Donatella? İtalya'nın bir parçası daha gidiyor", "Donatella diren, Versace sensin!" denildi.

Twitter'da İngilizce olarak yapılan bir yorumda da "Kors'un satın alması Versace'nin cazibesini düşürür. Michael Kors lüks olabilir ama Versace şıklık ve yüksek sınıftır" denildi.

Öne Çıkanlar