Yandaş medyadan yandaş medya eleştirisine: Algı operasyonu!

Yandaş medyadan yandaş medya eleştirisine: Algı operasyonu!
'Güldür Güldür Show'un yandaş medya eleştirisi, Sabah ve AHaber tarafından 'algı operasyonu' olarak nitelendirildi.

ARTI GERÇEK- Show TV’de yayınlanan "Güldür Güldür Show" isimli tiyatro oyunundaki yandaş medya eleştirisi, Sabah ve  AHaber tarafından "algı operasyonu" olarak nitelendirildi. 

Güldür Güldür Show’un 192’nci bölümündeki "Pozitif Toplantı" isimli skecte, bir gazetenin yazı işleri toplantısı işleniyordu.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni yazı işleri toplantısına girerken "yüksek makamlardan" bir telefon alıyor ve müdür "hay hay efendim" diyerek haberleri bundan böyle "pozitif tarafından bakarak" işyeceklerini editörlere iletiyor. 

Skecte editörlerin sunduğu haber başlıkları müdür tarafından "yorumlanarak" pozitif bakış açısıyla değişiriliyor. Mesela "ekmeğe zam geldi" haberi "obeziteye savaş açıldı" olarak pozitif hale getiriliyor. 

Söz konusu skecin görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı. Bunun ardından yandaş medya organları harekete geçerek skeci "algı operayonu" olarak tanımlamaya başladı. 

Sabah gazetesi skeç hakkında hazırladığı haberde, "Seçime bir haftadan az bir süre kala toplum mühendisleri yine devrede! Bir televizyon kanalında yayınlanan Güldür Güldür isimli programda yaklaşan 31 Mart seçimleri hedefe alınarak yapılan algı operasyonu tepki çekti." ifadelerini kullandı. 

Ahaber de skecin videosunu, "Show TV’deki Güldür Güldür Show’dan seçime günler kala algı operasyonu! Show TV'de yayınlanan "Güldür Güldür Show" isimli bir komedi programında 31 Mart 2019 yerel seçimlere bir haftadan az bir süre kala dikkat çekici bir skeçten gündeme damgasını vurdu! Bakın hayatın her yerinde olan mizah bu kez nasıl apaçık politik bir mesaja dönüştürüldü?" diyerek yayınlandı. Ayrıca oyuncuların "Gezici" olduğu savunuldu.

Öne Çıkanlar