Yeni Zelanda'dan Erdoğan'a tepki: İnsanlarımızı tehlikeye atıyor

Yeni Zelanda'dan Erdoğan'a tepki: İnsanlarımızı tehlikeye atıyor
Yeni Zelanda hükümeti, 50 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırılarının görüntülerini seçim mitinglerinde gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi.

Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında düzenlediği silahlı saldırılarla 50 kişiyi öldüren Brenton Tarrant adlı Avustralyalı saldırganın görüntülerini mitinglerindeki dev ekranlardan izleterek seçim kampanyasında kullanan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yeni Zelanda hükümetinden tepki geldi.

YANLIŞ OLDUĞUNU ÇAVUŞOĞLU'NA DA SÖYLEDİ 

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, Erdoğan’ın katliamın görüntülerini göstermesinin ülke dışındaki Yeni Zelandalıları tehlikeye atabileceğini ifade etti.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, "Bu ülkeyi yanlış yorumlayan bu tür her şey, şüphelinin de Yeni Zelanda vatandaşı olmadığı düşünüldüğünde, Yeni Zelanda halkının güvenliğini ve yurt dışındaki insanlarımızı tehlikeye atıyor ve tamamen haksız bir durum" dedi.

Peters, saldırıdan sonra Yeni Zellanda'yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Erdoğan’ın görüntüleri seçim kampanyasında kullanmasının yanlış olduğunu söylediğini de belirtti. (DIŞ HABER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar