Yeşil GYO’dan ev alanlar da mağdur

Yeşil GYO’dan ev alanlar da mağdur
Yeşil GYO’da sadece işçilerin değil ev sahiplerinin de mağdur edildiği ortaya çıktı. Yeşil Holding'in projesi olan İnnovia 4’ten daire alanlara evleri teslim edilmedi.

Konkordato ilan eden Yeşil Kundura’nın bünyesinde bulunduğu Yeşil Holding’e ait Yeşil GYO’da işçiler, altı aydır maaşlarını alamadıklarını söyleyerek Cevizlibağ’da bulunan Yeşil Plaza önünde eylem yaptı. Yeşil GYO’da sadece işçilerin değil ev sahiplerinin de mağdur edildiği ortaya çıktı. Mağdur edilen ev sahipleri de işçilerin eylemine katıldı. Şirkete ait Beylikdüzü’nde bulunan İnnovia 4 inşaatında çalışan 600’e yakın işçi olduğu ve bu işçilerden bazılarının eyleme çıktığı geriye kalanlarının ise memleketlerine döndüğü belirtiliyor.
 
ALTI AYDIR PARAMIZI ALAMIYORUZ’
 
Yeşil GYO’da çalışan Erhan Baş, 6 aydır mağdur olduğunu belirterek, "Paramızı alamıyoruz. Memleketlerimize gidemiyoruz. Herkes boğazımıza yapışıp parasını istiyor. Elektriğimizi, kiramızı, suyumuzu ödeyemez hale geldik. Çocuklarımız okula gönderemiyoruz. Taşeron firma bana para vermiyor. Ne olacak bizim bu halimiz. Ne şekilde çözülecek bu olay. Şu an kaldığımız yerde ekmek, su, elektrik yok. Herkesi oradan çıkartacaklar. Nerede kalacağız? Biz bu durumdayız ama iş sahibi şu an tatilde Ferrari’sine binip hava atıyor" dedi.
 

‘VERİLEN SENETLER KARŞILIKSIZ ÇIKTI’
 
Mağdur edilen bir diğer işçi Yılmaz Tanyıldız da hiçbir şey alamadıklarını ifade ederek, "Firma sahipleri hem işçilerin hem de daire sahiplerinin parasını yedi. Şu an da ne daire var ne de içinde oturulacak bir daire. Bize verilen senetler de karşılıksız çıktı. Şu an burada ne gidecek bir yerimiz ne de beş kuruş paramız var. Ne yapacağız bizde bilmiyoruz" diye tepkisini dile getirdi.
 

‘BEŞ YILDIR EVİMİ TESLİM ALAMIYORUM’
 
Yeşil Holding'in projesi olan İnnovia 4’ten daire aldığını söyleyen Berrin Öztürk ise, "Beş senedir bekliyoruz. Ödemelerimiz bitti. 'Yok Ocak'ta, yok Mart'ta teslim edeceğiz' diye bugüne kadar bizi oyaladılar. İşçilerin de parasını vermemişler. Vermedikleri için inşaatta durdu. Şu an da inşaat devam etmiyor. Evlerimiz teslim edilmiyor. Tapularımız verilmiyor. Karşımızda muhatap bulamıyoruz. Bizi muhatap olarak kabul etmiyorlar. Biz daire sahipleri ve işçiler şu an mağduruz. Bu mağduriyet biran önce çözülsün" diye konuştu.  (MA) 
 

Öne Çıkanlar