YPG: Suriye ordusunu Mınbiç'e davet ediyoruz

YPG: Suriye ordusunu Mınbiç'e davet ediyoruz
Suriye ordusundan yapılan açıklamada 'Birliklerimiz Mınbiç'e girdi ve Suriye Cumhuriyeti bayrağını göndere dikti' ifadesine yer verildi.

YPG, Mınbiç'te çekildiği bölgelerde kontrolü ele alması için Suriye hükümetine çağrıda bulundu. Çağrıda, "Suriye hükümet güçlerini başta Mınbiç olmak üzere çekildiğimiz bölgelerde olası bir Türkiye işgaline karşı kontrolü sağlamaya davet ediyoruz" dendi.

Bu açıklamanın ardından Suriye'den yapılan açıklamada ordu güçlerinin Mınbiç'e girerek bayrak diktiği belirtildi.

Suriye askerlerinin şehir merkezine girmediği, Mınbiç'in kırsalında varlık gösterdiği öğrenildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise "Ortada kesinleşmiş bir şey yok" dedi.

YPG açıklaması şöyle:

"İşgalci Türk devletinin uzun zamandır tıpkı Bab, Ezaz, Cerablus ve Efrîn’de yaptığını tekrarlamak suretiyle Suriye’nin kuzeyini işgal etme ve halkını yerinden etmeye ilişkin tehditlerinden dolayı Halk Savunma Birlikleri (YPG) olarak daha evvel Mınbiç’den çektiğimiz güçlerimizi, Fırat’ın doğusunda IŞİD'e karşı yürütülen savaşa aktarıyoruz. Bununla bağlantılı olarak, aynı yurdu, ulusu ve sınırları korumakla mükellef olduğumuz Suriye hükümeti güçlerini, Mınbiç başta olmak üzere boşalttığımız yerlerde hakimiyetini sağlamaya ve bu bölgeleri Türk işgaline karşı korumaya davet ediyoruz."

'SURİYE BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKTİK'

Öte yandan, Suriye ordusundan yapılan açıklamada "Birliklerimiz Mınbiç'e girdi ve Suriye Cumhuriyeti bayrağını göndere dikti" ifadesine yer verildi.

RUSYA: MEMNUNUZ

Rusya'dan yapılan açıklamada da "YPG bölgesinin yeniden Suriye ordusunun kontrolüne girmesinden memnunuz" dendi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar