Yunanistan'daki yangının nedeni belli oldu

Yunanistan'daki yangının nedeni belli oldu
Attika bölgesinde etkili olan yangında 83 kişi hayatını kaybetti.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın çevresinde günlerce etkili olan ve 83 kişinin ölümüne yol açan orman yangınına yanan elektrik kablosunun yol açtığı açıklandı.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Atina temsilcisi Yorgo Kırbaki, açıklamayı belediyenin yaptığını bildirdi.

Pazartesi günü birçok noktadan yükselen alevlerin önüne geçilememiş ve Yunanistan tarihinin en ağır facialarından biri yaşanmıştı.

Sahil kasabası Mati haritadan silinirken, bölgeden gelen görüntüler facianın büyüklüğünü gözler önüne sermişti.



HÜKÜMET TAZMİNAT ÖDEYECEK

Atina yönetimi, yangında yakın akrabalarını kaybedenlere 10 bin euro, yıkılan evlerin sahiplerine ise 5 bin euro tazminat ödeyecek.

Ülkede üç gün yas ilan edilmiş durumda. Hayatını kaybedenlerin 23'ü çocuk. Kurbanlar arasında İrlandalı, Polonyalı ve Belçikalı turistler de var.

İLGİLİ HABER: YANGINLAR NEDEN BAŞLIYOR, NASIL SAVAŞILIR?

 

KİLİTLİ EVLERE HENÜZ GİRİLMEDİ, ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Kathimerini'deki habere göre, itfaiye sözcüsü Stavroula Malliri, kayıpların arandığını, ancak ekiplerin henüz yanan bölgedeki kilitli evlere girmediğini söyledi.

300 itfaiyeci ve gönüllüler, aralarında 9 yaşındaki ikiz kız kardeşin de bulunduğu onlarca kayıp insanı arama çalışmalarına katılıyor.i

Stavroula Malliri, "Kayıp yakınlarının çektiği ızdırabı anlıyoruz. Bilmenizi isterim ki onları bulana kadar her yerde aramaları sürdüreceğiz" dedi.



BAKAN: KAÇAK YAPILAŞMA FACİAYI DAHA DA AĞIRLAŞTIRDI

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, BBC International'a yaptığı açıklamada bölgedeki kaçak yapılaşmanın faciayı daha da ağırlaştırdığını söyledi.

Kammenos, ormanlık alanda yapılaşmanın 'suç' olduğunu ve bu yapıların kaçış yollarını tıkadığını öne sürdü.

Felaket bölgesini ziyarete giden Kammenos, kızgın bölge sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.

OHAL İLAN EDİLMİŞTİ

Facia nedeniyle başkent Atina'nın da içinde bulunduğu Attika bölgesinin bazı kesimlerinde olağanüstü hal ilan edildiği açıklanmıştı.  (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar