'Ziraat'tan konut stokunu eritmek için faiz indirimi'

'Ziraat'tan konut stokunu eritmek için faiz indirimi'
Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına çektiğini duyurdu.

Ziraat Bankası, kendisi ile çalışan konut üreticilerinden satın alınacak konutlar için aylık yüzde 0.98 faiz oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin TL’ye kadar konut kredisi kullandıracak.

Ziraat Bankası, inşaat sektörüne yönelik yeni işbirliğini duyurdu. Faiz oranlarındaki değişiklik ile konut stoğunun eritilmesinin hedeflendiği belirtildi. 

Banka'dan yapılan açıklamaya göre; hali hazırda Ziraat ile aktif olarak kredili çalışmakta olan konut üreticilerinden satın alınacak konutlar için aylık yüzde 0.98 faiz oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin TL'ye kadar konut kredisi kullanma imkânı sunulacak.

Banka'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi: 

"Uygulama kapsamına hali hazırda Bankamızla aktif olarak kredili çalışmakta olan konut üreticileri alınmış olup, bu firmalardan konut satın alacak müşterilerimize aylık yüzde 0,98 faiz oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 Bin TL'ye kadar konut kredisi kullanma imkanı sunulacaktır.

Yapılan çalışma ile Bankamızca konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 1,78 olarak belirlenmiştir. Bankamızla çalışmakta olan konut üreticisi firmaları da elini taşın altına koyarak, faiz maliyetinin bir kısmını üstlenmeleri neticesinde müşterilerimize faiz oranı aylık yüzde 0,98 olarak yansıtılacaktır." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar