Ziraat Bankası'ndan Hüseyin Aydın açıklaması

Ziraat Bankası'ndan Hüseyin Aydın açıklaması
Kulüplerin borçlarını yeniden yapılandıran Ziraat Bankası'nın Genel Müdürü Aydın'ın 'İnşallah Fenerbahçe'yi küme düşüreceğiz' sözleri tepki çekti.

Türkiye Bankalar Birliği ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın Bursa BTSO'da düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar ödül töreni sonrası 26 Aralık 2018'de Fenerbahçe’nin eski II. Başkanı Nihat Özdemir’e söylediği sözler gündem oldu.

Yeni ortaya çıkan görüntülerde Hüseyin Aydın'ın, Nihat Özdemir'e "İnşallah Fenerbahçe'yi küme düşüreceğiz" diye espri yapmasına Fenerbahçeli taraftarlar, büyük tepki gösterdi.

Hüseyin Aydın'ın ismi TFF'nin tarihi proje olarak duyurduğu futbol kulüplerinin borçların ıyeniden yapılandırma projesinde de gündeme gelmişti.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte o günlerde açıklamarda bulunan Aydın, "Sektörün sıkıntılarını görüyoruz. Nelerin yapılması gerektiğini mütalaa ediyorduk. Türkiye Bankalar Birliği'nin, Türkiye futboluyla, ilgili şirketler ve derneklerle müşteri ilişkisi var. Sporun hem finansal açıdan hem idari açıdan yeniden yapılanması gereksinimi doğunca bunun yönetilmesi gerekiyordu. Bir tarafta futbolun gerçek sahibi TFF, öbür tarafta Bankalar Birliği olarak beraber yaptık" değerlendirmesinde bulunmuştu.

ZİRAAT BANKASI'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Ziraat Bankası'ndan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Genel Müdürümüzün güzide bir futbol takımımızla ilgili dost ortamında tamamen bir şakadan ibaret cümlesinin dün akşamdan itibaren amacından saptırılarak bazı kesimlerce kullanıldığı görülmektedir. Hem Genel Müdürümüzün hem de Bankamızın Türk futboluna ve takımlarımıza verdiği değer, duyduğu saygı tartışma konusu yapılamaz Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Ziraat Bankası'nın açıklamasında "Fenerbahçe"nin adının geçmemesi, yine Fenerbahçe taraftarlarının tepkisine neden oldu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar