AKP toplantısı kulisi: Erdoğan İstanbul için 'kent lokantaları' gerekçesine inanmadı, sinirlendi

AKP toplantısı kulisi: Erdoğan İstanbul için 'kent lokantaları' gerekçesine inanmadı, sinirlendi
AKP MYK toplantısında Erdoğan’ın, bir üyenin İstanbul seçimlerinin kaybedilmesinin nedenlerinden biri olarak gösterdiği ‘Kent Lokantaları’ sözlerine sinirlendiği iddia edildi. Erdoğan “Kent Lokantası’yla seçim mi kaybedilirmiş?” dedi.

Artı Gerçek - Yerel seçim yenilgisinin konuşulduğu önceki gün gerçekleşen AKP MYK toplantısında İstanbul büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açtığı kent lokantaları üzerinden de bir tartışma yaşandığı konuşuluyor.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre; bir MKYK üyesi, İstanbul’da seçimleri kaybetmenin nedenlerinden birinin de Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum’un, “Ücretli verdikleri yemeği marifetmiş gibi anlatıyorlar” dediği “Kent Lokantaları” olduğunu söyledi. Bunun üzerine Erdoğan “kızdı” ve “Kent Lokantası’yla seçim mi kaybedilirmiş? Neden bu olur mu?” tepkisini gösterdi.

Öte yandan toplantıda Erdoğan’ın kurmaylarına “Bayrak değişimi olacak. Gerekli değişim olacak” dediği de iddia edildi. Ancak kulislerde Erdoğan’ın partisinde değişimi “birden yapmayacağı, kurultay ile gerçekleştireceği” de kaydediliyor. AKP’de kurultayın ekim ayı sonu gibi toplanacağı, mayıs ayında yapılacak MKYK toplantısında ise kurultay kararı alınacağı belirtiliyor. (Kaynak)

Öne Çıkanlar