AKP'den DEM Parti'ye geçen Akdeniz Belediyesi'nde kasa boş, firmalar icra takibi göndermeye başladı

AKP'den DEM Parti'ye geçen Akdeniz Belediyesi'nde kasa boş, firmalar icra takibi göndermeye başladı
Mersin'de milyonlarca liralık borçla AKP'den DEM Parti'ye geçen Akdeniz Belediyesi, icra takibi almaya başladıklarını açıkladı. Eşbaşkan Hoşyar Sarıyıldız: Aylardır tek bir kuruş için işlem yapmayan bazı firmalar şu anda haciz ihbarnameleri gönderiyor.

Abidin YAĞMUR


MERSİN - Üç yıllık kayyım ve beş yıllık AKP yönetiminin ardından DEM Parti'ye geçen Akdeniz Belediyesi borç batağında. DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, "Biz göreve gelir gelmez haciz gönderen firmalar oldu. Kasamız boş. ama işçilerin maaşlarının geciktirilmemesi için azami bir çabamız var” dedi.

Mersin Akdeniz Belediyesi'nin Eşbaşkanları DEM Partili Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, belediye binasına astırdıkları pankartla AKP’li Mustafa Gültak döneminden kalan 652 milyon 748 bin 340 TL'lik borcu ayrıntılarıyla açıkladı. Buna göre belediyenin İller Bankası'na 8 milyon 599 bin TL, kamu bankalarına 39 milyon 377 bin TL, esnafa 23 milyon 500 bin TL, müteahhitlere ise 339 milyon 797 bin TL borcu var. Ayrıca belediyenin 50 milyon 887 bin TL vergi borcu ve 76 milyon 620 bin TL de SGK prim borcu bulunuyor.

akdeniz-belediyesi2.jpeg

BORÇ, BÜTÇENİN YARISI KADAR

AKP’li yönetim, valiliğe ödenmesi gereken 35 milyon 515 bin TL'lik borcun yanı sıra, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ödenmesi gereken 35 milyon 600 bin TL'lik borcu, 20 milyon 595 bin TL'lik diğer borçları ve 24 milyon 256 bin liralık nakit teminat borçlarını da yeni yönetime bırakmış durumda.

Eski yönetim, 2023 yılının son meclis toplantılarında 2024 yılı tahmini bütçesini 1 milyar 400 milyon TL olarak belirlemişti. Yani borç tutarı, tahmini bütçenin yarısına yakın.

'İŞÇİLERİ MAĞDUR ETMEMEK İÇİN AZAMİ ÇABAMIZ VAR'

Sarıyıldız, AKP’li Mustafa Gültak döneminden boş bir kasa devraldıklarını belirterek "Belediye borç batağında. Ama ailelerini geçindirmek durumunda olan, özellikle son yıllarda da ekonomik krizle mücadele eden işçilerimiz mağdur olmasın diye azami dikkat ediyoruz. Ek önemlerimiz var. İşçilerin maaşlarının geciktirilmemesi için azami bir çabamız var. Belediyenin kasası boş, hatta eksilerdeyiz ama işçilerin maaşının gecikmemesi için tedbirlerimizi aldık" diye konuştu.

akdeniz-belediyesi3.jpeg AKP’li Mustafa Gültak

'GELİR GELMEZ HACİZ İHBARNAMESİ GÖNDERDİLER'

"Yakın zamandaki harcamalar nedeniyle alacağı görülen esnaf biz göreve gelir gelmez icra takibi göndermeye başladı" diyen Sarıyıldız, "Aylardır tek bir kuruş için işlem yapmayan bazı firmalar şu anda haciz ihbarnameleri gönderiyorlar. Bunlar bu işi çok iyi biliyor" tepkisini gösterip ekledi:

"Yolsuzluk bunların iliklerine kadar işlemiş. Biz zorlanacağımızı bilerek bu yola çıktık. Kusura bakmasınlar halkımızın hakkını peşkeş çektirmeyeceğiz. Kuruşuna kadar da savunacağız. Her türlü hukuki yola da başvuracağız."

Öne Çıkanlar