Belediye el değiştirdi: AKP’li başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı

Belediye el değiştirdi: AKP’li başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
AKP’den İYİ Parti’ye geçen Gelendost Belediyesi’nin borcu 98 milyonu bulurken, AKP’li Sezgin’i “Akdeniz’in en başarılı başkanı” seçen medya şirketi ‘54 bin lira’ istedi. Yeni belediye başkanı Özmen, “Eski başkan parayla ödül satın almış" dedi.

Artı Gerçek - Isparta’nın Gelendost ilçesi 31 Mart yerel seçimde el değiştirerek AKP’den İYİ Parti’ye geçti. İYİ Parti adayı Mustafa Özmen, oyların yüzde 57’sini alarak başkan seçildi. Seçimi kaybeden AKP’li Mehmet Sezgin’in “Akdeniz’in en başarılı ilçe Belediye Başkanı” seçildiği ödülü 54 bin liraya satın aldığı öne sürüldü. Belediyenin mevcut borcunun ise 98 milyon olduğu belirtildi.

İHTAR YAZISI GÖNDERİLDİ

Sözcü’de yer alan habere göre AKP’li Sezgin, Kent-Başkan Dergisi tarafından Kasım 2023’te “Akdeniz’in en başarılı ilçe Belediye Başkanı” seçildi. Ancak bu ödülün para ile verildiği ve ödül töreniyle ilgili organizasyonu yapan firmanın Gelendost Belediyesi’ne 54 bin lira ‘tanıtım bedeli’ adı altında fatura kestiği anlaşıldı. AKP’li başkan, 22 Kasım 2023’te kesilen faturayı ödemedi. Yeni başkan İYİ Partili Özmen’e, 16 Nisan 2024’de bu konuda ihtar yazısı gönderildi. Yazıda, ödemenin yapılmaması halinde yasal yollara başvurulacağı ifade edildi.

‘ESKİ BAŞKAN PARAYLA ÖDÜL SATIN ALMIŞ’

Başkan Özmen, “Eski başkan parayla ödül satın almış. AKP’linin aldığı ödülün parasını benden istiyorlar. Bize 98.8 milyon lira borç bıraktı. Bu borç yetmiyormuş gibi bir de 54 bin lira kendisini reklam etmek için aldığı ödülün faturası bize kaldı” dedi.

98 MİLYON BORÇ

14 bin nüfusu bulunan ilçenin yeni Başkanı Mustafa Özmen, AKP döneminden kalan 98 milyonluk borcu belediye binasına bir pankart asarak duyurdu. 18.6 milyon esnafa, 9.7 milyon vergi, 49 milyon SGK, 14 milyon güneş enerji santrali, 15.4 milyon İller Bankası ve 837 bin lira da emekli kıdem tazminatı olmak üzere toplam 98 milyon 838 bin lira borç olduğu açıklandı.(Kaynak)

Öne Çıkanlar