Birecik Belediye Meclisi'nde protesto: Mehmet Begit, DEM Partili meclis üyesine küfür etti

DEM Parti'nin oylarıyla Birecik Belediye Eşbaşkanı seçilen ve kısa süre önce partiden istifa eden Mehmet Begit'e tepkiler sürüyor. DEM Parti meclis üyeleri, meclis toplantısında Begit'i istifa çağırdı. Begit ise DEM Parti bir meclis üyesine küfür etti.

URFA - DEM Parti'den Birecik Belediye Eşbaşkanı seçilen ancak 29 Nisan’da partiden istifa eden Mehmet Begit'e tepkiler sürüyor. Belediye meclisinin mayıs ayı toplantısında DEM Partili 15 belediye meclis üyesi, 'istifa et' yazılı dövizler ve alkışlarla Begit'i protesto ederek salondan çıktı. Gerginliğin ardından meclis toplantısından çıkan Begit, meclis üyelerine "elinizden geleni ardınıza koymayın" diyerek tepki gösterdi ve DEM Partili bir meclis üyesine "d....." diyerek küfür etti.

BEGİT'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Toplantıyı protesto amaçlı terk eden DEM Partili meclis üyeleri kültür merkezi önünde basın açıklaması yaptı. DEM Partili Belediye Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas, demokratik tepkilerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, "İhanet ile dolu bir sürece girmiş ve sonuna kadar mücadele edeceğimizi duyuruyoruz. Partimizi uygunsuz ithamlar ile karalayarak, yoldaşlarımızın emeğini ve halkın iradesini hiçe sayarak karanlık pazarlıklar içine giren Mehmet Begit’i kınıyor ve onu istifa etmeye çağırıyoruz. Tarih ve halk bu ihaneti unutmayacaktır" diye konuştu.

Manas, farklı eylem ve etkinliklerle tepkilerini dile getirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar