Bostancı: Cumhurbaşkanımızın Türkiye ittifakı dediği dönemde bu saldırı dikkate değer

Bostancı: Cumhurbaşkanımızın Türkiye ittifakı dediği dönemde bu saldırı dikkate değer
AKP’li Bostancı, Kılıçdaroğlu’na saldırıyla ilgili 'Cumhurbaşkanımızın 'Türkiye ittifakı' ve 'kızgın demiri soğutmak gerek' dediği bir atmosferde bu olayın yaşanması dikkate değerdir' dedi.

ARTI GERÇEK- TBMM, kuruluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle özel gündemle toplandı. 

Genel Kurul'daki özel oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, Meclis'te TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından askeri törenle karşılandı. 
Oturum, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un konuşmasıyla başladı. 

"Türkiye, farklılıklarını zenginlik olarak görmektedir" diyen Şentop, Türkiye için sivil siyasetin dışında zemin, demokrasiden başka çare, diyalog içermeyen bir söylem arayışında olmanın, ülkenin geleceğini baltalamak olduğunu söyledi. 

Çocukları hedef alan suçlarda artış olduğunu ifade eden Şentop, "Çocuklara yönelik suçlarla tavizsiz mücadele edilmelidir" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRIYI KINIYORUM

Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Meclis Başkanvekili Levent Gök'e yönelik saldırıyı da kınayarak, "Şiddetle siyasi netice almaya çalışmak kabul edilemez. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir daha bu tarz olayların yaşanmaması en büyük temennimizdir" ifadesini kullandı.

ÖZKOÇ: LİNÇ GİRİŞİMİ TOPLUMSAL TEPKİYLE İLİŞKİLENDİRİLEMEZ

Şentop'un ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "milli birlik ve beraberliğimize yapılan saldırılarda TBMM geleneği doğrultusunda grup başkanlarımız ve gruplarımız bir üzüntü ifadesi olarak söz alırlar" dedi, özel oturumdaki konuşmayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacağı için bu konuda kendisinin söz aldığını söyledi. 

Çubuk’un Akkuzulu köyünde Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı hatırlatan Özkoç, "Bunun adı linçtir, kınıyoruz. Elimizdeki görüntüler ve tanık ifadeleri bu gerçeği tüm çıplaklığı ile ortaya koymaktadır" dedi. Linçin hesabının sorulması gerektiğini söyleyen Özkoç, itidal çağrıları yapıldığını hatırlatarak, ekledi: "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu en itidalli, en soğukkanlı, barış ve kardeşlikten yana iradesini en açık şekilde ortaya koyan liderdir." 

"Bir şehidin acısında ortak olamayacaksak millet olarak hiçbir acıda yan yana gelemeyiz. Şehit bizim şehidimizdir, hepimizin şehididir. Bu linç girişimini şehit aileleriyle, toplumsal tepkiyle ilişkilendirmeye çalışanları kınıyor, vicdana ve sağduyuya davet ediyoruz" diyen Özkoç, hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.  

AKP'Lİ BOSTANCI: DİKTATÖRLÜKTE MAKAMLAR EL DEĞİŞTİREMEZ, BİZDE DEĞİŞİR

AKP grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Naci Bostancı, şunları söyledi: "Cumhuriyet ve demokrasilerde kurallar bellidir. Yöneticileri halk seçer ve geri çağırır. Makamlar kimseye mülk değildir. Seçim sonuçlarına hukukun imkanları yönünde itiraz yolları elbette vardır. Şüphesiz ki altın oy yoktur. Kural her bir oyun hakkını korumak ahlakında kayıtlıdır. Siyasi rekabet tartışmalarını, diktatörlük kavramlarında yürütmek kendi içinde çelişkilidir. Diktatörlükte makamlar el değiştiremez, bizde değişir. Diktatörlükte göstermelik seçimde hukuka ihtiyaç yoktur, bizde her türlü ihtiyaçtır. Diktatörlükte muhalefetin iktidar tasavvuru olmaz. Bizde her zaman böyle bir yol haritası olmuştur. Türkiye 16 Nisan referandumu ile sistemi değiştirmiştir. Artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi vardır. Bu sistem toplumsal açıdan bütünleştiricidir."
Bostancı, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP temsilcilerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Çubuk'ta şehidimizin cenazesinde meydana gelen olay kabul edilemez" dedi. 
Bostancı, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımızın 'Türkiye ittifakı' ve 'kızgın demiri soğutmak gerek' dediği bir siyasi atmosferde bu olayın yaşanması dikkate değerdir. Türkiye’nin her tür gerilimi akıl çizgisinde aşmaya ihtiyacı vardır. Toplumsal kutuplaşma yerine kucaklaşmanın yolu kurumları ortak değer çizgisinde tutmaktan geçer. Bu ülkenin ortak aklından, fikrinden her zaman faydalandık." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar