CHP’li Mustafa Bozbey, yeğenini belediye şirketine başkan olarak atadı

CHP’li Mustafa Bozbey, yeğenini belediye şirketine başkan olarak atadı
AKP’den CHP’ye geçen Bursa'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak atadı. Unvanını 'BURKENT yönetim kurulu başkanı' olarak yazan yeğen Bozbey, gelen tepkiler üzerine unvanını sosyal medyasından kaldırdı.

Artı Gerçek - 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki atama dikkat çekti.

CHP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atadı. PolitikYol’un haberine göre ulaşılan kaynaklar atamayı doğruladı.

Furkan Bozbey, Instagram’dan kendisinin de bulunduğu BURKENT’in yeni yönetim kurulu ve Mustafa Bozbey’i paylaşarak “BURKENT yönetimi Bursa’mıza hayırlı olsun” diye yazdı.

Furkan Bozbey daha sonra Instagram biyografisine ‘BURKENT yönetim kurulu başkanı’ unvanını ekledi fakat tepkilerden sonra bunu sildi.

BOZBEY'DEN ATAMA GEREKÇESİ: GÜVENİLİR İNSAN BULAMAMASI

Mustafa Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden BURKENT'e yönetim kurulu başkanı olarak atamasını ‘güvenilir insan bulamaması’na bağladı.

SZC yayınında konuşan gazeteci İsmail Saymaz’ın aktardığına göre Bozbey, şunları dedi:

“Belediye uzun süredir AK Parti tarafından yönetiliyor bu yüzden güvenilir insanlara ihtiyacım var. Zaten çok büyük bir para almıyor. 20 bin lira civarı. Ancak çalışırken güvenilir insanlara ihtiyacım var.”

Saymaz, yeğen Bozbey’in özel becerisi olmadığını da şöyle belirtti:

“Özel bir becerisi mi var diye sordum, o da yokmuş.”

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar