Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, 1 Mayıs Taksim'e çıkmak isteyenleri hedef aldı: Size demokrasi fazla

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, 1 Mayıs Taksim'e çıkmak isteyenleri hedef aldı: Size demokrasi fazla
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Saraçhane'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyen emekçileri hedef alarak tehdit diline sarıldı: "Size ve sizin gibi hukuk ve kural tanımazlara demokrasi çok fazla… Ya devlet başa ya kuzgun leşe!"

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, İktidar tarafından Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği 'hak ihlali' kararına reğmen1 Mayıs kutlamaları için Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen emekçileri hedef aldı.

Tehdit diline sarılan Saral, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "Devletin uygun gördüğü birçok alanda kutlama yapmayı kabul etmeyeceksin, sırf kaos olsun diye Taksim'i kutsallaştırıp tabulaştıracaksın. Size ve sizin gibi hukuk ve kural tanımazlara demokrasi çok fazla" sözlerini sarf etti.

'YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE'

Barikatları aşmak isteyen emekçilerin görüntülerini paylaşan Saral, şu ifadeleri kullandı:

"Derdi 1 Mayıs’ı kutlamak olanın yolu Taksim olmamalı...

Devletin uygun gördüğü birçok alanda kutlama yapmayı kabul etmeyeceksin, sırf kaos olsun diye Taksim'i kutsallaştırıp tabulaştıracaksın...

Devletin emniyet güçlerine saldıran vandallara ve onların destekçilerine söylüyorum; her defasında demokrasi örneği gösterdiğiniz başta ABD ve Avrupa ülkelerinde bu vandallıkları yapsaydınız sonunuz ne olurdu Size ve sizin gibi hukuk ve kural tanımazlara demokrasi çok fazla… Ya devlet başa ya kuzgun leşe!"

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI'YI DA HEDEF ALDI

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı da hedef alan Saral, Fincancı'nın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le olan bir fotoğrafını paylaşarak şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimize ‘kimyasal silah kullanıyor’ iftirası atan, 2 yıl hapis cezası alan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 1 Mayıs yürüyüşünde Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel aynı karede. Son derece antipatik, son derece leş bir kare! 'Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.'" (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar