Cumhurbaşkanı koltuğuna oturan çocuk, asgari ücret sorusuna cevap vermedi: Ekonomiyi karıştırmayalım

23 Nisan dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Atilla Egemen Çulcuoğlu, kendisine yöneltilen "Bu yıl ara zam öngörüyor musunuz? Öngörüyorsanız gönlünüzden ne kopuyor?" sorusuna "Ekonomiyi karıştırmayalım" yanıtı verdi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti. Burada konuşan Erdoğan, çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından sözü, gelenekselleştiği şekilde Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Atilla Egemen Çulcuoğlu'na bıraktı.

ARA ZAM SORUSUNU YANITLAMADI

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çulcuoğlu, "Benim şimdi size yönelteceğim sorunun cevabını milyonlarca ücretli çalışan merak ediyor. Efendim bu yılın temmuz ayında bir ara zam öngörüyor musunuz? Öngörüyorsanız da gönlünüzden geçen rakamı bizlerle paylaşmak ister misiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi

"Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bugün bizim bayramımız bu yüzden ekonomiyi bu özel güne karıştırmak istemiyorum. Lütfen bayramımızla alakalı sorular sorun."

GAZZE MESAJI

Çulcuoğlu, konuşmasında Gazze'de yaşananlara da değinerek "Gazze'deki arkadaşlarımızın acılı günlerinin son bulmasını diliyorum. Çocuklara armağan edilen bu özel günde, tüm dünya çocukları için barış diliyor ve hiçbir çocuğun böylesi acılar yaşamamasını temenni ediyorum" dedi.

ŞİİR OKURKEN AĞLAYAN ÇOCUĞU TAKDİR ETTİ

Çulcuoğlu'nun ardından şiir okuyan çocuklar, şarkı da seslendirdi.

Efe Yağız isimli çocuğun Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini okurken ağlaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunun üzerine, "Bak, böyle işte. Şiiri okuduğun zaman ağlayarak okuyacaksın ve ağlatacaksın" dedi. (AA)

Öne Çıkanlar