İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı dava ertelendi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı dava ertelendi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak ve 7 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı dava yine ertelendi. Davada, İmamoğlu dahil yedi kişiye, 'kamuyu 250 bin lira zarara uğratmak' suçlaması yöneltiliyor.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte yedi kişinin yargılandığı davanün üçüncü duruşması bugün Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, duruşmayı 31 Mayıs tarihine erteledi.

İmamoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde, 29 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşen bir ihaleyle ilgili İçişleri Bakanlığı inceleme başlatmıştı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’nin hazırladığı rapor, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti.

Raporun ardından hazırlanan iddianamede, kamunun 250 bin lira zarara uğratıldığı iddia edildi ve İmamoğlu dahil yedi kişi hakkında 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak istendi.

İmamoğlu ile birlikte aynı dosya kapsamında Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam da yargılanıyor.

SAVCI ZORLA GETİRME KARARI İSTEMİŞTİ

Bir önceki duruşmada savcı, İmamoğlu hakkında mahkemeye zorla getirme kararı çıkarılmasını talep etmişti. Ancak mahkeme bu talebi reddetmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar