Istakoz krizi: Gökçek araya girdi, Erdoğan Bursalı'nın özrüne yanıt vermedi

Istakoz krizi: Gökçek araya girdi, Erdoğan Bursalı'nın özrüne yanıt vermedi
AKP'li Şebnem Bursalı, Monaco’da yediği ıstakozun tepki çekmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür diledi. AKP Ankara Milletvekili Gökçek de araya girdi ancak Erdoğan, Bursalı'nın özrünü yanıtsız bıraktı.

Artı Gerçek - 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP içerisinde son zamanlarda lüks tatil pozları hem parti içerisinde hem de kamuoyunun tepkisini çekmeye devam ediyor.

AKP milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monaco tatilinde lüks bir otelde yediği ıstakozu paylaşması sonrası başlayan tartışmalar üzerine Bursalı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi ancak cevap alamadı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, AKP Meclis Grup toplantısı bittikten sonra Erdoğan, salonun karşısında bulunan odada bazı milletvekilleriyle özel görüşmeler yaptı.

GÖKÇEK ARAYA GİRDİ: ÇOK ÜZGÜN, GÖRÜYORSUNUZ...

Buna göre, İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı da özel görüşme yapanlar arasında yer aldı ve özür diledi. Bursalı, odaya AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek ile birlikte girdi. Gökçek “Efendim Şebnem hanım çok üzgün, görüyorsunuz…” dedi.

Bursalı’nın da başını öne eğerek “Çok üzgünüm…” ifadesiyle özür dilediği öğrenildi.

Erdoğan ise bu sözlere karşı hiçbir yorum yapmadı ve cevap vermedi. Gökçek ve Bursalı daha sonra odadan çıkmak zorunda kaldı.

İKİNCİ ISTAKOZ VAKASI YAŞANMIŞTI

Bursalı'nın fotoğrafıyla ilgili tartışmalar sürerken Ankara Mamak Belediye Meclis üyesi AKP’li Salih Kahraman, tatil için gittiği Antalya’da lüks otelde yediği ıstakozu 'balık' diyerek paylaştı ve tepki çekti.

NE OLMUŞTU?

AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monaco Yat Kulübü'nden paylaştığı ıstakozlu fotoğrafa tepkiler yükselmiş, AKP içinde de sert bir dille eleştirilmişti.

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, "Milletimiz geçim sıkıntısındayken, millet çareler ararken, devletimiz dişini tırnağına takmış ekonomiyi düzeltmeye çalışırken, siz gidip Monaco’da ıstakoz yiyemezsiniz, hadi yediniz bunu paylaşamazsınız! O ki paylaştınız, o zaman bu partiden istifa edeceksiniz" demişti.

AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, "Hem halktan sokaktan kopuk hem de yediğini gezdiğini paylaşacak kadar görgüsüz…" ifadelerini kullanmıştı.

AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu da şu sözlerle tepki göstermişti:

“Sizin çıktığınız tatilde faturayı ödeyecek zenginlikte olmanız değildir mesele, milletin vekili olmanıza durumun yakıştırılamamasıdır.

Milletvekili seçilmişseniz özel hayatınız, ve başka vasıflarınızla kamuoyunun önünde yaşamayı kabullenmişsiniz demektir.

Milletvekili bir sosyal medya fenomeni gibi davranamaz.

Malumunuz, kişinin kendini ‘ifşa etmesi” sosyal medyanın insanı adeta mecbur kıldığı bir ‘ merak ve hoşlanma’ alanına dönüştü.

Son iki hadisede de bu ifşa tutkusunun yol açtığı zarar- ziyanı hep beraber yaşamış olduk ve en büyük zararı da bu vekillerimiz ve partileri görmüş oldu ki unutulacak gibi de değil hadise.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar