Karamollaoğlu'ndan 'Sülük' için af çıkaran Erdoğan'a tepki: 'Adeta ödüllendirilmiştir'

Karamollaoğlu'ndan 'Sülük' için af çıkaran Erdoğan'a tepki: 'Adeta ödüllendirilmiştir'
Temel Karamollaoğlu, 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partili iki sandık görevlisini öldürenlerden müebbet cezası olan AKP'li Hacı Sülük'ün Cumhurbaşkanı kararıyla affına "Adeta ödüllendirilmiştir" diyerek tepki gösterdi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nin 2 sandık görevlisini öldürenlerden AKP'li Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün babası 67 yaşındaki Hacı Sülük'ün kalan cezası kaldırıldı. 28 Şubat hükümlüsü generallerle birlikte af kararı çıkarılan Hacı Sülük, müebbet hapisle yargılanıyordu.

'DEMOKRASİYE KAST EDEN BİR CANİ'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'ın kararına sosyal medya hesabından tepki göstererek, "Demokrasiye ve masum iki insanın hayatına kast eden bir cani, Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek adeta ödüllendirilmiştir" söyledi.

Temel Karamollaoğlu'nun açıklaması şöyle:

"2019 yılında yapılan yerel seçimlerde, sandık başındaki müşahitlerden Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'ı katleden Hacı Sülük'ün Cumhurbaşkanı kararıyla affedilmesi; mâşerî vicdanı ayaklar altına almış, demokrasiye kanlı bir gölge düşürmüştür.

Olayın ilk gününden itibaren kanunlardan uzak bir şekilde yürütülen dava, Malatya'da değil Kırşehir'de başlatılmıştı. Meslek etiğine ve kanunlara riayet eden hakim ve savcılar sayesinde ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırılan katil, geçen yıl sağlık sorunları bahane edilerek tahliye edilmişti. Demokrasiye ve masum iki insanın hayatına kast eden bir cani, Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek adeta ödüllendirilmiştir.

Saadet Partisi olarak, katili ve maktulü siyasi tutumuna göre değerlendiren bu anlayışın değişmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Hacı Sülük dün gece Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 'affedildi'. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar