Konya'da seçim kazanan Yeniden Refah Partili belediye başkanı, partisinden istifa etti

Konya'da seçim kazanan Yeniden Refah Partili belediye başkanı, partisinden istifa etti
Çekişmeli bir yerel seçim sürecine sahne olan Konya Doğanhisar'da Yeniden Refah'tan belediye başkanı seçilen Ali Öztoklu, partisinden ayrıldı. Öztoklu, "bağımsız olarak daha etkili ve geniş kapsamlı projeleri hayata geçirebileceğini" savundu.

Artı Gerçek - 31 Mart yerel seçimlerinde Konya'nın Doğanhisar ilçesinde Yeniden Refah Partisi'nden belediye başkanı seçilen Ali Öztoklu, partisinden istifa etti. Öztoklu, "daha etkili ve geniş kapsamlı projeleri hayata geçirmek" için yoluna bağımsız olarak devam edeceğini duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Öztoklu, "Bugünden itibaren belediye başkanlık görevime, bağımsız belediye başkanı olarak devam etme kararı almış bulunmaktayım" dedi. Öztoklu, kararının gerekçesini şöyle açıkladı:

"Bu kararı almamın en önemli sebebi ise Doğanhisar'ımızın kalkınması ve refahı için çıktığım bu yolda, bağımsız bir belediye başkanı olarak daha etkili ve geniş kapsamlı projeleri hayata geçirebileceğime inanıyor olmamdır. Bu sebeple Yeniden Refah Partisinden istifa ettiğimi ve yoluma bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceğimi siz değerli hemşehrilerime ve kamuoyuna saygılarımla arz ediyor, destek ve dualarınızı bekliyorum."

KAÇ OY ALDI?

Öztoklu, Doğanhisar'da Yeniden Refah'ın adayı olarak girdiği yerel seçimleri az farkla kazanmıştı. 4 bin 747 oy alarak, yüzde 47.28 oranına ulaşmıştı. İlçede MHP'nin adayı Savaş Özdemir, 4 bin 557 adet oyla yüzde 45.39'u bularak ikinci olmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar