Kulis: AKP'de hükümetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor

Kulis: AKP'de hükümetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Gazeteci Nuray Babacan, AKP içinde hükümetin 2028’e kadar gidemeyeceğinin, bu nedenle sonbahar kongresinin hayati önem taşıdığının konuşulduğunu yazdı. Erdoğan bu kongrede partiyi her türlü olağanüstü gelişmeye göre hazırlayacak.

Artı Gerçek - Yerel seçim sonuçlarının, iktidar partisinde yarattığı dalgalanma halen devam ediyor. Gazeteci Nuray Babacan AKP içinde, hükümetin 2028’e kadar gidemeyeceğini düşünenler olduğunu ve bu sebeple AKP’nin sonbaharda yapmayı planladığı kongre ve oluşacak kadronun partinin geleceği için hayati önem taşıdığını söyleyenler olduğunu yazdı.

Babacan’ın yazısında “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu kongrede partiyi her türlü olağanüstü gelişmeye göre hazırlayacak. Siyaset kulislerinde hükümetin önünde 4 yıllık seçimsiz sürecin olmadığı görüşü ağırlıklı” dedi.

Babacan devamında şunları yazdı:

“Partinin değişimi şimdi gerçekleştirmemesi durumunda çok geç olacağı yorumları yapılıyor. Bazı AKP’liler tarafından, ‘Sağdan say üç dört kişi var, halk tarafından bilinen. Parti en son SETA kadrolarına kaldı. Eskiden AK Parti denilince, en az 20 siyasetçinin ismini sayardınız. Şimdi bakanlar bile tanınmıyor. Cumhurbaşkanının dışında marka ismimiz kalmadı’ yorumları yapılıyor.” (Kaynak)

Öne Çıkanlar