Kütahya'da MHP'den devralınan borçlar belediye binasına asıldı

Kütahya'da MHP'den devralınan borçlar belediye binasına asıldı
Kütahya'da CHP'li Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, MHP'den devraldığı borçları belediye binasına astı. Toplam borcun 1,7 milyar TL olduğu Kütahya Belediyesi'nde 2024 yılında ödenecek borç tutarı yaklaşık 1 milyar TL olarak açıklandı.

Artı Gerçek - MHP'den CHP'ye geçen Kütahya Belediyesi'nde Başkan Eyüp Kahveci, seçim döneminde halka verdiği sözü yerine getirdi. Başkan Kahveci önceki dönemin borç çizelgesinden oluşan dev afişi belediye binasına astırdı.

Belediye Hizmet Binasının ön cephesinde tüm detaylarıyla birlikte sergilenen afişte, kısa vadeli borçların yanı sıra uzun vadeli borçlar da yer alıyor. Banka kredileri, dış krediler, depozite ve teminatlar ile kamulaştırma ödemelerinin açıklandığı afişe göre; belediyenin toplamda 1 milyar 765 milyon 741 bin 871 lira borcu bulunuyor. Bu borcun 969 milyon 369 bin 836 lirası 2024 yılında ödenmesi gereken kısa vadeli borçken, 796 milyon 372 bin 34 lirası uzun vadeli borç olarak açıklandı.

YENİDEN OY SAYIMI OLMUŞ, SONUÇ DEĞİŞMEMİŞTİ

Kütahya'da seçimi kaybeden MHP'nin itirazı üzerine geçersiz oyların yeniden sayılmasının ardından sıralama değişmedi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP Belediye başkan adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712 oy alırken, MHP'nin adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oyda kaldı. MHP'nin geçersiz oyların yeniden sayılması talebi İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. YSK'nin kararıyla bugün, (7 Nisan) Kütahya Adliyesi'nde geçersiz 5 bin 659 oy yeniden sayıldı. Sayımda CHP'li Kahveci'nin oyu 40 bin 739'a, MHP'li Işık'ın oyu 40 bin 168'e, AK Parti'li Saraçoğlu'nun oyu ise 38 bin 146'ya yükseldi.

CHP ile MHP adayları arasındaki 602 olan fark, sayım sonrası 571'e düştü. Ancak sayım sonucunda CHP'nin adayı Eyüp Kahveci bir kez daha seçimden birinci çıktı ve sonuç değişmedi. Kütahya Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP'li Kahveci, mazbatasını aldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar