‘Manşet çıkmadı ama Yıldırım epey geyik malzemesi verdi’

‘Manşet çıkmadı ama Yıldırım epey geyik malzemesi verdi’
'Bu yayınla iki aday da karşı mahalleden oy çalamaz.'

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yarışan iki rakip; Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım. Sosyal medya ve bugünün sabah programlarında genişçe yer kaplayan, bedel dili uzmanlarının iki rakibin programdaki performansı üzerine uzun uzun analizler yaptığı buluşma, seçim gününe kadar, hatta sonrasında da medyada üzerine konuşulmaya devam edeceğe benziyor.

Hükümete yakın medyada da bu ‘tarihi buluşma’ üzerine yapılan değerlendirmeler genişçe yer buldu. Programın çıktısına ilişkin çeşitli görüşler dile getirilirken, Habertürk gazetesi köşe yazarlarından Oray Eğin, yayının seçim sonucunu değiştirmeyeceği görüşünde olanlardan.

"Bu program seçim sonucunu değiştirmez" başlıklı köşe yazısında, "Binali Yıldırım ‘Kadınlar da artık evden çıkmak istiyor’ gibi arkaik bir cümle bile kurdu. Ne yazık ki ikisi de muhafazakarlık yarışında birbirini aratmadı" diye düşünen Eğin, "İmamoğlu’nun son anda haremlik-selamlık havuz ve içkisiz belediye tesisi yapması ne gereksizdi? Üstelik muhalif seçmen "Nihayet belediye tesislerine içki geliyor" diye sevinirken… Karşı mahalleden oy çalmak için mi?" diye sordu. Eğin, soruya kendisi yanıt vererek, "İki aday da karşı mahalleden oy çalamaz bu yayınla" dedi.

‘MANŞET YOK AMA BAYAĞI GEYİK MALZEMESİ ÇIKTI’

"Fark bu yayınla kapanır mı? Zor" diyen Eğin, yayında "manşet" değerinde bir gelişmenin çıkmadığını fakat geyik malzemesi olacak çıktılarının olduğunu belirterek şöyle yazdı:

"Zira içinden tek bir manşet çıkmayan bir yayın oldu. Adayların cımbızla çekilip slogana dönüştürülecek cümleleri olmadı. O yüzden de oy tercihlerini değiştirmedi. Akılda kalıcı söz olarak "Vakıfların deterjanla yıkanması" tabiri olmadı Binali Yıldırım’ın, ama "Gençler Netflix’te film izleyecek" demesi, Netflix’in adını telaffuz etmesi hoşuma gitti. Binali Yıldırım’a dizi önerebilir miyim? Tabii üç saatlik yayında modern yaşama dair edilen tek kelimenin Netflix olması da ayrı bir sorun.

Binali Yıldırım’ın gençleri tavlamak için artık tedavülden kalkan "kanka" lafını kullanması kuşaksal bir eksiklikti; zorlayınca olmuyor. GB yerine MB demesi, dilinin sürçerek 10 MB’la Netflix’te film izlemeyi vaat etmesi epey bir geyik malzemesi olacak."

‘YAYININ GALİBİ İMAMOĞLU’

Eğin, "Yayının galibi kim?’ başlığına şu yanıtı verdi:

"Eğer illa bir galip seçeceksek Ekrem İmamoğlu derim. Özellikle parıldadığı için değil, ama Binali Yıldırım ne olursa olsun yorgun, yaşı geçmiş görünüyordu."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar