Özel-Bahçeli görüşmesi perde arkası: Özel, Bahçeli’ye Sinan Ateş’in eşiyle yaptığı görüşmeyi anlattı

Özel-Bahçeli görüşmesi perde arkası: Özel, Bahçeli’ye Sinan Ateş’in eşiyle yaptığı görüşmeyi anlattı
Özel görüşmede Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in kendisine yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi. Özel, Ayşe Ateş’in iki kızı olduğunu ve yaşadıkları üzüntüyü paylaştıklarını Bahçeli’ye aktardı.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den randevu istedi. Görüşme talebine hızla yanıt bulan Özel, bugün Bahçeli ile Meclis’te bir araya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmeyi her iki taraf da “olumlu, yapıcı ve verimli” olarak nitelendirdi. Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre,

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğu “hak ihlali ve Türkiye’nin gerçek gündemi” başlıklı dosyaların bir benzerini MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de sundu.

‘ÖZEL ATEŞ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU’

Bahçeli, Özgür Özel’e yapılan görüşmenin ardından Özel, açıklamayı meclis grup toplantısında yapmayı tercih ettiğini söyledi ve görüşmenin satır başlarını grup toplantısında kamuoyuyla paylaştı. Görüşmeye ilişkin görüştüğümüz CHP ve MHP kurmayları, Özel ile Bahçeli’nin eski ülkü ocakları başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili değerlendirmede de bulunduğunu aktardı.

Bahçeli’nin görüşme öncesinde cinayetle ilgili elinde bilgi ve belge bulunan herkesin yargıya teslim etmesi gerektiğine ilişkin açık mesaj verdiğine işaret eden MHP’li kurmaylar, Bahçeli’nin bu tutumu görüşmede de dile getirdiğini aktardı.

ÖZEL, SİNAN ATEŞ’İN EŞİNİN ZİYARETİNE İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, Özel görüşmede Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in kendisine yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi. Özel, Ayşe Ateş’in iki kızı olduğunu ve yaşadıkları üzüntüyü paylaştıklarını Bahçeli’ye aktardı. Özel, Ayşe Ateş’in Bahçeli’ye dair kendisiyle paylaştığı düşünceleri de Bahçeli’ye şu sözlerle aktardı: “Ayşe Ateş’le görüştüm. Kendisi; sizin ne olup bittiğinden haberiniz olmadığını, olsaydı durumun bu kadar kötüleşmeyeceğine inanıyor. -Bahçeli olsaydı engeller- diyor.”

Görüştüğümüz MHP’li kurmaylar ise, Özgür Özel’in bu mesajına Bahçeli’nin “Takipteyim” yanıtı verdiğini söyledi. CHP genel başkanlığı için kurultay yarışına gidilen süreçte “Eski sınıf arkadaşım Kılıçdaroğlu’nun yerine Ekrem’e karşı Özgür derim” diyen Bahçeli’nin görüşmede Özgür Özel’e övgülerini sürdürdüğü belirtildi.

CHP’li kurmaylara göre ise Bahçeli bu övgüsünü “Kemal başkan sevdiğim bir sınıf arkadaşımdı ama siyasette pek bir hareket yoktu. Siz geldiniz siyaset, ikili ilişkilerimiz hareketlendi. Bakın kapının önünde onlarca gazeteci var. Hareket; bunu başlatana yarar” sözleriyle dile getirdi.

CHP lideri Özgür Özelin 31 Mart seçimlerinden sonra başlattığı liderler turu kapsamında ilerleyen günlerde DEM Parti ve İyi Parti’ye de ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, Özel’in görüşmeleri tamamlamasının ardından, CHP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kabul etme planı olduğu belirtiliyor. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar