Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt: Müzakere de eden mücadele de eden yepyeni bir siyaset için yola çıktık

Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt: Müzakere de eden mücadele de eden yepyeni bir siyaset için yola çıktık
Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun "Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" sözlerine isim vermeden yanıt verdi: "Sizlere güç veren, müzakere de eden mücadele de eden yepyeni dinamik sonuç alan bir siyaset için yola çıktık."

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek olmasına tepki gösteren eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" sözlerinin yankası sürüyor.

Özgür Özel, CHP'den gelen yanıta itiraz ederek "Kimse Erdoğan’ın işleyeceği bu suça ortak olmamalı. Erdoğan ve Mehmet Şimşek sert tedbirler alacak. Aldığı tedbirlere, milleti perişan edecek" diyen Kılıçdaroğlu'na isim vermeden yanıt verdi.

Özel, "Sizlere güç veren ve alan sokaktan korkmayan meydandan çekinmeyen müzakere de eden mücadele de eden yepyeni dinamik sonuç alan bir siyaset için yola çıktık. Bu ülkeyi seviyoruz sizleri seviyoruz" dedi.

'DESTEK OLALIM, HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALALIM'

Özel şunları söyledi:

"Şunu bilin CHP’nin Genel Başkanıyım. Yapacağım her görüşmede, kuracağım her temasta, çıkacağım her kürsüde milletin sesi olacağım. Halkın sesi olacağım. Sizin sesiniz olacağım. Bize inandınız, güvendiniz. Bize sorumluluk verdiniz. Bundan sonra bir büyük mücadele başlıyor. Dün Çorlu tren kazasında, evladını kaybeden annelerin, babaların, gözü yaşlı eşlerin, babasız kalmış evlatların yanındaydık. Pazar günü Ulus’ta atanmayan öğretmenlerle birlikte olacağız. Bundan sonra mağdur ve mazlumun yanında dimdik duracağız.

Yakında ilan edeceğimiz emekli mitingiyle emeklilerin sesini duyuracağız. Siz oyunuzu attınız, göreviniz tamam, bundan sonra bekleyin, böyle bir şey yok. Bundan sonra bu ülkeyi kurtarmak için bize de hepimize de hepinize de önemli görevler düşüyor. Bugün burada olduğu gibi bundan sonra nereye çağrılırsak, hangi eyleme, hangi mitinge, hangi yürüyüşe çağrılırsak, oraya koşalım. Destek olalım. Hakkımızı söke söke alalım. Sizlere güç veren, sizlerden güç alan, sokaktan korkmayan, meydandan çekinmeyen, müzakere de eden mücadele de eden yepyeni, dinamik, sonuç alan bir siyaset için yola çıktık. Beraber miyiz? Bir kez daha söylüyorum. Bu ülkeyi seviyoruz. Sizleri seviyoruz. Beni seviyor musunuz? Beni seven arkamdan gelsin.

'TÜRKİYE İTTİFAKI KAZANACAK, TÜRKİYE KAZANACAK'

Seçimden önce oy için söylemedik ama seçimi o güzel oylarınızla kazandık. Şimdi buradan, seçimden sonraki ilk büyük mitingimizde, Denizli’ye, belediyeye kahve içmeye gelip, burayı mitinge çeviren, ayrılan alana sığmayıp bir o kadar da arkada toplanan, dört bir yandan bize seslenen sizlere şunu söylüyorum, bizim ittifakımız siyasi parti ittifakı değildir. Bizim ittifakımız bir araya gelmiş, milletin canı yanarken, açlıktan kıvranırken, onları duymayan cumhur ittifakı değildir. Bizim ittifakımız adını memleketimizden, renklerini ay yıldızlı al bayrağımızdan alan Türkiye ittifakıdır. Kırmızı, beyaz, en büyük Türkiye. Türkiye ittifakı kazanacak, Türkiye kazanacak. Memleketimizi seviyoruz, sizlere güveniyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TBMM’de düzenlenen özel bir resepsiyonda bir araya gelmişti.

Resepsiyonda, “yeni anayasa” başlığı öne çıkarken, Erdoğan ile Özgür Özel’in yapacağı görüşme takvimi de netleşmişti. Resepsiyonda, çay sohbetinde bir araya gelen Erdoğan ve Özel, gelecek hafta kapsamlı görüşme için randevulaşmıştı.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Özel ile önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz" demişti.

Tüm bunların ardından eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Özel'e gönderme olarka yorumlanan şu paylaşımı yapmıştı:

Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği,
Milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği,
Milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği,
Milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahçup olduğu,
Milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği,
Doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu,
İcra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede;

Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!

Sayın Adnan Yücel'in şiirinde de dediği gibi;

"Saraylar saltanatlar çöker
kan susar birgün
zulüm biter.
Menekşelerde açılır üstümüzde
leylaklarda güler.
Bugünlerden geriye,
bir yarına gidenler kalır
bir de yarınlar için direnenler... "

Kemal Kılıçdaroğlu ardından "Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" sözleriyle ilgili açıklama yaptı ve "Erdoğan kendisine sorumlulukları üstlenecek ortak arıyor. Ekonomide daha sert kararlar alacak. Kimse Erdoğan’ın işleyeceği bu suça ortak olmamalı" demişti.

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Partiden tamamen bağımsız söylüyorum. Sade bir yurttaş olarak düşüncelerimi ifade ediyorum. Bu kadar yoğun sorunların yaşandığı bir ülkede mesajımda da ayrıntıları saydım. Anayasada değişiklik örneğin. Ne yapılacak anayasada? ‘Değişiklik yapacağım’ diyor. Erdoğan’ın keyfi geldi diye anayasaya mı değiştireceğiz? Yapılan bütün değişiklikler Erdoğan’ın isteği üzerine oldu. Ülke tam anlamıyla felaketle karşı karşıya kaldı. Bunun neyini değiştirecek? Neresini değiştirecek? Rahatsız olduğu tek bir şey var: Namusu ve şerefi üzerine yemin etmişti herhalde bunu değiştirecek" dedi.

'KİMSE ERDOĞAN'IN İŞLEYECEĞİ SUÇA ORTAK OLMAMALI'

Kılıçdaroğlu, "31 Mart sonrası kutuplaşmadan yumuşamaya yol alındı. Bu iyi değil mi?" sorusuna karşılık şu yanıtı verdi:

“Kutuplaşmadan çıkmanın yolu milletin refaha çıkmasıyla olur. Siz ya milletin tercümanı olacaksınız ya da... Emeklinin, işçinin, memurun, milyonlarca işçinin sorununu dile getireceksiniz, onların sorunlarını çözerseniz kutuplaşma da biter. Bütün o sorunlar bundan sonra daha da büyüyecek. Alınan, alınacak ekonomik kararlar icra dosyalarını daha da artıracak, işsizlik çok daha büyüyecek." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar