Selvi: Erdoğan köklü değişimler yapacak

Selvi: Erdoğan köklü değişimler yapacak
Erdoğan’ın temel politikalarda köklü değişimleri gerçekleştireceğini yazan Selvi, ‘Eğer siz değişimin gereğini yerine getirmezseniz, millet sizi değiştirir’ dedi.

AKP’nin 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki yenilgisi, muhalefette olduğu kadar iktidara yakın medyada da bir numaralı gündem maddesi.

Seçim sonuçlarının iyi okunması gerektiğinin, 2023 seçimleri için hayati önem arz ettiği belirtilirken, aralarında Saray’a yakın Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi’nin de olduğu kalemler, AKP’yi "Mesajı aldınız mı?" sorusu ve tabandaki gözlemlere dayanan haber ve yazılarla iktidarı ‘ikaz ediyor’.

Türkiye gazetesi, bugün yayınlanan haberinde AKP yönetiminde ve kabinede geniş çaplı bir değişikliğin olacağını yazarken, Abdülkadir Selvi de söz konusu değişimin artık kaçınılmaz olduğu görüşüne katılanlardan.

AKP’nin yenilgiyi tattığı 7 Haziran 2015 ve 31 Mart 2019 seçimlerinde seçmen tarafından verilen mesajları hatırlatan Selvi, buradan hareket ederek, beklenilen değişimin yalnızca parti yönetimi ve kabinedeki değişikliklerle değil, ‘daha köklü’ müdahalelerle gerçekleştirilebileceğini düşünüyor.

‘SADECE KABİNE VE YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ YETECEK GİBİ GÖRÜNMÜYOR’

Selvi’nin "Mesaj alındı mı?" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

 "Güçlü bir değişim dalgası var, 2023 uyarılarımı dikkate alın. 23 Haziran seçimleri siyasette yeni dengeler oluşturdu. Türkiye artık 23 Haziran öncesi Türkiye değil. Yeni güç dengeleri oluştu.

Bundan sonraki süreçte Ekrem İmamoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hamlelerini çok dikkatli bir şekilde takip etmek gerekiyor. 23 Haziran’da sandıktan YSK’nın iptal kararına tepki çıktı. Ancak bu sonuçları sadece AK Parti’ye tepkiyle izah etmeye çalışmak yetersiz kalır. Birkaç seçimdir sandık çok güçlü bir değişim sinyali veriyor. Olay sadece AK Parti yönetiminde ve kabinede yapılacak bir takım değişikliklerle geçiştirilebilecek gibi gözükmüyor."

‘ERDOĞAN KÖKLÜ DEĞİŞİMLER YAPACAK’

"Erdoğan’ın temel politikalarda köklü değişimleri gerçekleştirmesi bekleniyor. Çünkü millet, seçimlerde verdiği değişim mesajının gereğinin yerine getirilmesini bekliyor. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Eğer siz değişimin gereğini yerine getirmezseniz, millet sizi değiştirir."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar