Urfa'da DEM Parti'li iki genç tutuklandı

Urfa'da DEM Parti'li iki genç tutuklandı
Urfa'da 4 gün önce yapılan ev baskında gözaltına alınan DEM Parti Parti Meclisi Üyesi Muhsin Aydoğdu ve Gençlik Meclisi üyesi Ömer Kıstak çıkartıldıkları adliyede tutuklandı.

Artı Gerçek - Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Perşembe günü ev baskını ile gözaltına alınan 2 genç tutuklandı.

"Örgüt üyeliği" iddiasıyla gözaltına alınan gençler, emniyet işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edildi. Adliye "Zafer direnen Kürt halkının olacak" sloganı atan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Meclisi Üyesi Muhsin Aydoğdu polisler tarafından darp edildi.

Gençler dliye koridorunda ters kelepçe ile bekletilirken avukatların itiraz etmesi ile ters kelepçeler çıkarıldı.

Zozan Polat ile Mahmut Çoban savcılık tarafından adli kontrol talebi ile Muhsin Aydoğdu ve Ömer Kıstak ise tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlikte Emniyet ifadelerini tekrarlayan gençlerden Polat vê Çoban, adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

TUTUKLAMALAR PROTESTO EDİLDİ

Aydoğdu ve Kıstak ise katıldıkları basın açıklamaları ve etkinlikler gerekçe gösteriler "örgüt üyeliği iddiası" ile tutuklandı. Tutuklama kararı adliye binası önünde bekleyenler tarafından "Direne direne kazanacağız" ve "Bijî berxwedana zindana" sloganları ile protesto edildi. Tutuklanan gençler Hilvan Cezaevi’ne götürüldü.

'KARAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ'

Adliye binası önünde yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Urfa İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, şunları söyledi:

"Siyasi soykırım operasyonu kapsamında 4 gün önce gözaltına alınan PM üyemiz Muhsin Aydoğdu ve Haliliye belediye meclis üyesi adayımız Ömer Kıstak tutuklandı. Karar hukuki değil siyasi. İktidar yargı eliyle hukuksuzluğu sürdürmeye devam ediyor. Bu hukuksuzl kararların kimseye bir yararı yok. Biran önce bu hukıksuzkuklara son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Kimse bu hukuksuzluklardan medet ummamalı. Toplumu germeyin bırakın. Son seçimde halk size iyi bir ders verdi. Muhsin ve Ömer arkadaşımızın bize bıraktığı bayrağı daha yükseğe taşıyacağız." (MA)

Öne Çıkanlar