Bu darbeden de haberin var mı Erdoğan!..

Seçim sonrası darbede MHP genel başkanı ve Erdoğan'ın kayyımı Bahçeli'nin darbenin sivil kanadı olacağı söyleniyor. Cübbeli Ahmet'in konuşmasını dinleyene kadar buna pek olanak vermemiştim.

Darbe yazılarımı takip edenler anımsayacaktır, 15 Temmuz darbesi 1,5 ay önceden Recep Tamam Erdoğan'a bildirilir. Büyük olasılıkla daha önceden de haberi olmuş olabilir ama bu bildirme resmi evraka dayandığından gazeteci olarak onu baz almak zorundayım. Yazının sonunda belgenin örneğini vereceğim, bu belgeyi daha önce de yayınlamıştım ama sanki benzer olaylar olduğundan tekrar yayınlıyorum.

Tutanak terörle mücadele şubesinde alınmış ve astsubay Hüseyin Gürler'e ait. Gürler ifadesinde şöyle diyor: "Edindiğim tüm bilgi ve belgeleri iki yıl önce kendisi ile tanıştığım, Ankara GATA'da görev yapmakta olan Tabip Binbaşı Eray Serdar Yurdakul isimli şahıs ile de paylaştım. Bu şahıs beni AK Parti İstanbul Milletvekili Emekli Tümgenerel Şirin Ünal ile görüştürdü. Bu bilgi ve belgeleri kendisine de ilettik. Darbe yapılacağına dair bilgiyi aldıktan sonra da özellikle sayın cumhurbaşkanımıza ulaşmanın yollarını aradık. Eray Bey'in girişimleri vasıtası ile Ahmet Albayrak ile İstanbul'da yaptığımız görüşme neticesinde gerek Eray Bey'in gerekse benim hazırladığım tüm bilgi ve belgeler Sayın Cumhurbaşkanımıza 11 Haziran 2016 tarihinde İstanbul Topkapı Sarayı'nda Eray Bey tarafından arz edilmiştir."

Bu olaydan sonra Recep Tamam Erdoğan dönemin genelkurmay başkanı Hulusi Akar'la 6 görüşme yapıyor darbe gecesine kadar. Bunun dışında bir de Erdoğan'ın reklamcısı Erol Olçok'un 13 tweet'i var ki, onlardan da darbe gecesi neler olacağını 10 Temmuz'da öğreniyoruz. İşin ilginç yanı, Erol Olçok oğlu Abdullah Tayyip'le beraber darbe gecesi uzun namlulu silahla Boğaziçi Köprüsü'nde öldürüldükten 1-2 saat sonra hepsi siliniyor. Erol Olçok'un 13 mesajı darbeyi haber vermiyor esasında, darbenin olacağını ama ters teperek generallere neler yapılacağını yazıyor. Burada generallerden kastettiğim Fethullah Gülen grubu değil, isim vermeden değişik gruplardan bahsediyor, "Gezici, solcu ve cemaatçiler temizlenecek" diye yazıyor ve bence zaten burada Erdoğan adına da büyük pot kırmış oluyor. Yani Olçok karşı darbenin sadece Gülencilere karşı yapılmadığını, Gülen bahane edilerek Erdoğan ve Ergenekon karşıtı herkesin temizleneceğini haber veriyor. Bundan sonra namaz kıldıran genelkurmay başkanlarının olacağını yazarak büyük olasılıkla Hulusi Akar'ı kastediyor ama o da Ergenekoncu olmadığından son askeri şurada eleniyor.

Gelelim geçenlerde yazdığım yazıya, Cübbeli Ahmet'in müritlerine yaptığı konuşmaya. Cübbeli Ahmet konuşmasında "Beni dinleyen bikaç Müslüman var, devletin bekasını önemsiyorum, Devlet Bahçeli beyfendinin konuştuğu konuda ciddiyet payı var, ancak memleketi karıştırmak istiyorlar, trafikler de hızlandı, bu noktada size duyuruyorum. Hiçbir cemaatin, hiçbir şeyhin, hiçbir müridin, hiçbir alimin, hiçbir efendim şahsını gözetmeye çalışan kişinin veya kurumun aleti olmayalım, askere, polise karşı durmayalım. Böyle bir mesaj veriyorum. İç savaşa karşı, dış savaşa karşı uyanık olalım, Müslüman kanına hiçbir zaman girmeyelim, öldürülen olalım, öldüren olmayalım, aldatılan olalım, aldatan olmayalım. Önümüzdeki süreçte bir sıkıntı yaşanırsa askerle, polisle birlikte hareket edelim, askerle polise direnerek memleketteki kargaşalara malzeme olmayalım. Anlayan anlar, anlamayan yanlar." diyor.

Bunlar varolan deliller, bir de kulağıma gelen duyumlar var, seçim sonrası darbede MHP genel başkanı ve Erdoğan'ın kayyımı Bahçeli'nin darbenin sivil kanadı olacağı söyleniyor. Ne yalan söyleyeyim, Cübbeli Ahmet'in konuşmasını dinleyene kadar buna pek olanak vermemiştim ama gösterilen kişi Bahçeli ve herkes Cübbelinin ciddi ve doğru bilgiler aldığını bilir. O da Doğu Perinçek'in başka bir kanadıdır esasında, derin devlet yada özel harp ikisini de çok sever.

Şimdi ben merak ediyorum, Erdoğan yazıları okumasa ve konuşmaları dinlemese de bunlar kendisine özet olarak geliyor. Sonuçta bu darbe girişiminin de özeti (Darbenin özeti nasıl oluyorsa) kendisine söylenmiştir. O yazıdan sonra Cübbeli Ahmet'ten bir yanıt gelmedi, zaten bant ortada olduğundan inkâr etmek de kolay değil. Peki Erdoğan olası darbeye karşı önlemlerini nasıl aldı, hangi grubu arkasına alacak. Kendisinin kurdurduğu SADAT ile baş etmek istiyorsa bu çok zor ve tahminimizden de çok kan dökülebilir yada paçası sıkışan SADAT, Erdoğan'ı anında tek başına bırakıp darbeden yana tavır alır ve biter, bugüne kadar yaptıkları da yanına kâr olarak kalır.

Halkın bunu mutlaka öğrenmesi gerekiyor, olası darbe söylentisi karşısında ne yapacaksınız?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Nesin Arşivi