Devlet Bahçeli'nin sözünü dinlediler!

Sen ne yaptın Şenol Güneş, atılan goller sonrası sevinç gösterilerin dışında? Başına geleceğini anladığın anda yaptığın radikal değişiklikler işe yaramadı, yaramazdı da.

Beşiktaş'ın kadrosunda yer alan Türkçe konuşup, yazabilen futbolcular için sorun yoktu da diğerleri; Hollandalısı, Japon'u, Sırp'ı, Alman'ı, Şililisi, Portekizlisi, Brezilyalısı nasıl algılayıp, anladılar Devlet Bahçeli'nin "Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin berabere kalmasını tavsiye ederim. Beşiktaş yenilirse ayıp olur. Yenerse de Fenerbahçe farklı düşünmeye başlar. Fenerbahçe diz çöktü, şuna bir de biz vuralım' yaklaşımı Beşiktaş'a yakışmaz" mesajını, açıkçası anlamakta güçlük çekiyorum!

Öyle ya Beşiktaş sahasında müthiş seyirci desteği ile sahaya çıkıyor ve ilk yarının son bölümüne kadar rakibi Fenerbahçe'ye tek kelime ile sahada 'kök söktürüp' golleri art arda atıyor, sonrasında bir ikinci yarı başlıyor ki... Kuşkusuz teknik ekip de dahil Beşiktaş bütün olarak Devlet Bahçeli'ye kulak verip sözünü dinlemiş ama en çok da Güven Yalçın...

Sevgili Şenol Güneş elbette ki senin gibi 'pro lisansa' sahip değiliz ve yaptığımız ve de yapacağımız ukalalık mesleğimizin getirisi, bu nedenle alınganlık yapma lütfen! 20 yaşında gencecik bir futbolcunun ayağına topu aldığında heyecanlandığını ve hata yaptığını değil 40 yıldır bu takımı izleyip yazan ben, tribündeki çocuk algılıyor peki bunu sen nasıl anlayamıyorsun? Maça Caner Erkin yerine Güven Yalçın ile başlamanın nedeni ilerdeki günler için 'Güven Yalçın'ı ben yarattım' megalomanisi mi? İlginçtir, sol kanadı olmayan Beşiktaş hatta ve hatta bir eksikle mücadele eden Beşiktaş, Fenerbahçe'ye 3 gol birden attı. Bu da senin şansın olmalı! Güven Yalçın'ı sol kanatta ara ki bulasın hoş bulsan da ayağına aldığı her topu kaptırıyor. Ayrıca çocuk da haklı sol kanatta ne işi var, girer ceza alanı içine bekler gelecek topu, bir gol attı mı gecenin 'kahramanı!' olup çıkıverir. Jeremain Lens seçimine ne demeli? Hadi Lens konusunda ısrar ediyor o zaman neden Ricardo Quaresma'yı sağ, Hollandalı futbolcuyu da sol kanatta oynatmıyorsun? Anlaşılan sen de Devlet Bahçeli'yi pür dikkatle dinlemişsin! 

Beşiktaş ilk yarıyı 3 yerine 5 farkla önde bitirebilirdi; Bu bölümde 3 uzan top çıkaran Jeremaen Lens sadece topa vurmuş olmak için vurdu ileride bekleyen Burak Yılmaz'ı düşündüğü yoktu. Burak Yılmaz da attığı gole karşın onca pozisyonu cömertçe harcayıverdi o da ayrı. Jhinji Kagawa çok çabaladı ve deneyimi ile zorlanmadı, çok da üretken oynadı. Gökhan Gönül tüm eleştirilere karşın Beşiktaş'ın en iyisiydi ya gerisi? İkinci yarıda bambaşka bir Beşiktaş ve beraberinde Fenerbahçe izledik. Beşiktaş sahadan 3-0 yengiyle ayrılan taraf olsaydı da bu gerçekleri yine yazar ve her zamanki gibi okuyucudan bol miktarda tepki alırdım!      

Fenerbahçe'nin kendine gelmesini Beşiktaşlı futbolcular ve devre arasında oyuncu değişimi yapmayan Şenol Güneş neden oldu. Skor 3-1 olduğunda Güven Yalçın ile Jeremain Lens yine sahadaydı. Oysa diğer yanda Ersun Yanal takımı 3-0 geride olmasına karşın yitirmemek için hamleler yaptı. Sen ne yaptın Şenol Güneş, atılan goller sonrası sevinç gösterilerin dışında? Başına geleceğini anladığın anda yaptığın radikal değişiklikler işe yaramadı, yaramazdı da. Beşiktaş'taki kredin tükenmedi, tamamen sona erdi. Sen de haklısın bir yıla yakın süredir ödeme alamıyorsun kendini paralamanın alemi ne!

Fenerbahçe'nin hakkını da teslim etmeli. Skoru 3-0'dan 3-3'e getirmek hem de o yandaş grubunun baskısı altında hiç ama hiç kolay iş değil. Maç geride, Beşiktaş Kulübü çalışanlarının da 4 aylık maaşları içeride kaldı. Borç mu? Yiğidin kamçısı, hazır kıta bekleyen Türkiye Bankalar Birliği varken. Fikret Orman mı? Onun karşısına ciddi rakip çıkarın, ama sahaya da aynı ciddiyette takım çıksın! Futbolun tepesindeki zat mı? İddaa oynayan var mı? Gecenin mutlusu mu? Kuşkusuz Devlet Bahçeli...   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi