Beşiktaş'ta kimse, kimseye güvenmiyor!..

Teknik direktöre 'istediğin futbolcuyu transfer edeceğiz' deniyor sonra hiç kimse kadroya katılmadığı gibi skora direkt etki eden oyuncular satılıyor. Siz olsanız yönetime güvenir misiniz?

İlk yarının son maçında Beşiktaş sezonun en ağır yenilgisini Kasımpaşa karşısında aldı. Kasımpaşa 4 – Beşiktaş 1... 

Skor sürpriz mi? Elbette ki değil zira futbolcular ile teknik kadro yönetime, yönetimdekiler ise birbirlerine güvenmiyorlar! "Ama her kulüp ekonomik sorunlarla boğuşuyor, suçlu Şenol Güneş..." savına da kocaman bir 'hayır' çünkü kazın ayağı öyle değil...

-Uzun süredir alacağını tahsil edemeyen ve bu nedenle federasyona başvuran oyuncu için 'soyunma odasında yemek yedi' gibi 'absürd' açıklama yapılıyor ardından da oyuncu kadro dışı bırakılıyor. Bir başkası alacaklarına karşın elini kolunu sallayarak 'elveda' diyor. Siz Beşiktaş'ın oyuncusu olsanız bu söylemlerin ve eylemlerin ardından yönetime güvenir misiniz?

-Teknik direktöre 'tamam istediğin futbolcuyu transfer edeceğiz' deniyor sonrasında hiç kimse kadroya katılmadığı gibi skora direkt etki eden, takımın en üretken oyuncuları birer birer satılıyor. Siz teknik direktör olsanız yönetime güvenir misiniz?

-Yönetim kurulunda yer alıyorsunuz ve kulübün otopark ihalesinde yaşanan skandalı Atilla Türker'in belgeleri ile yazdığı yazıyla öğreniyorsunuz. Siz olsanız yönetime güvenir misiniz? Ve kulüp başkanısınız 'birisi' sizin kimsenin görmesini istemediğiniz belgeleri dışarı sızdırıyor ve siz de köstebeği aramaya başlıyorsunuz. Başkan olsanız sizi ele veren yönetim kurulu üyesine güvenir misiniz?

Velev ki adam soyunma odasında 'yemek yemiş' peki sizler ne halt yemektesiniz?

Meslektaşımız neler yediğinizi belgeleri ile ortaya koyuyor onu yalanlamayı bile beceremiyorsunuz! Beşiktaş Kulübü başkanı ya da adı gündeme gelen diğer isimler çıkıp da "Hayır efendim tamamen yalan öyle değil, alın belgeler burada" diyemediği için de 'zan' altında kalıyorsunuz ve Beşiktaş'ın adını lekeliyorsunuz!

İnelim sahaya... Şenol Güneş istifa etsin-miş. Emriniz olur da sizler değil miydiniz Şenol Güneş'i yere göğe sığdıramayanlar? Teknik direktörün geleceğini skor tabelası belirlerse Beşiktaş'ı çalıştıracak teknik adam bulmak zorlaşır. O arada oynar mıymış, sahaya sürdüğü kadroda hatalıymış... Şenol Güneş oldukça efendi insandır ancak ben geldiği günden bu yana Beşiktaş'ın başına geçmesine karşıydım. Şimdi tersini düşünüyorum bu yönetime Şenol Güneş çok fazla!

Bir yıla yakın süredir alacağı ödenmeyen futbolcuyu Şenol Güneş nasıl motive etsin? Futbolcular oynuyormuş gibi yaparlarken Şenol Güneş ne yapsın, ne etsin? Banka hesabındaki paraları futbolcuların hesaplarına mı havale etsin? Kasımpaşa karşısında Beşiktaş formasını giyen hangi futbolcu istemle oynadı? Sakatlanmasıydı Dorukhan Toköz oynardı sadece zira buna gereksinimi var. Beşiktaş'ın yediği ikinci gol aslında takımda yaşananları tüm açıklığı ile ortaya koydu. Defalarca izleyin hak vereceksiniz! Yetmişinci dakikada Ryan Babel skoru 2-2'ye getirseydi de değişen çok şey olmayacaktı. Kasımpaşalı futbolcular kendilerinden öylesine eminler ki çok arzuladıklarında gol ya da golleri art arda atabiliyorlar. Bu arada Torino'nun Adem Liaijic'i neden kiralık olarak verdiği her geçen maç daha belirginleşiyor! Atiba Hutchinson kötüymüş, iyi olduğu hatta çok iyi olup takımı sırtladığı günlere sayın. Onun yerine de yedek kulübesinde oturan Oğuzhan Özyakup'a sorun 'Paşam senin sorunun ne, neden eskisi gibi oynamıyorsun?'

Ama esas sorulması gereken soruyu başkan Fikret Orman'a yöneltin; 'Fikret Bey 500 milyon TL borç ile aldığınız Beşiktaş'ın borcu şu anda 3 milyar TL ve kulübün geleceği oldukça karanlık. Bunu nasıl becerdiniz. Ve bu beceriksizliğinize karşın neden tekrar başkan olmak istiyorsunuz?'

Dilerseniz Kasımpaşa'nın otoparkı ile ilgili soru da yöneltebilirsiniz Fikret Orman'a; kaç otomobil alıyor, ne kadar süreyle kiraya verilmiş, kaç TL'ye verilmiş...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi