Beşiktaş yandaşının başkaldırısı!

Fikret Orman aklıselimini de, fanatiğini de, popülistini de dikkate almadı. Yoğun protestoları yok sayarak Burak Yılmaz'ı transfer etti. Ve sandı ki 'Ben yaptım oldu.' Ama gördü ki olmamış.

'O iyiydi, şu kötüydü, o orada oynar, bu orada oynamaz' ahkamını kesmeden, öncelik tribündeki Beşiktaş yandaşının... Manisa'da tribünleri 'Hırsız istemiyoruz' diyerek inleten Beşiktaş yandaşının!..

Neden başkaldırı? Beşiktaş yönetimi daha doğrusu başkanı Fikret Orman aklıselimini de, fanatiğini de, popülistini de dikkate almadı. Onların fikirlerine saygı duymadı, yoğun protestoları yok sayarak Burak Yılmaz'ı transfer etti. Ve sandı ki 'Ben yaptım oldu.' Ama gördü ki olmamış... Beşiktaş'ın Akhisarspor'u 3-1 yendiği maç öncesi yandaş grubu, bu transferi kabullenmediğini ve de kabullenemeyeceğini oldukça net şekilde ortaya koydu; 'Hırsız istemiyoruz' tezahüratı ile... Tribündekilerin gücünü göz ardı ederek 'oldu-bitti'ye getirilen Burak Yılmaz transferine tavır alıp, kabullenmeyen Beşiktaş yandaşının kararlılığı; kural hatasının da, atılan gollerin de önüne geçti doğal olarak ancak çok daha önemlisi umut verdi yarınlar için. Beşiktaş'ın 'halkın takımı' olduğunu unutanlar hegemonyalarının yıkılabileceğini kavradılar büyük olasılıkla, sanırım biraz da ürktüler!..

Gecenin bir önemli anekdotu da elbette ki Akhisarspor'un kural hatası oldu. 21 kişilik kadrosuna 13 yabancı oyuncunun ismini yazan Akhisarspor'un başkanı Hüseyin Eryüksel karşılaşma bitiminde yaptığı açıklamada "Beşiktaş itiraz ederse skor 3-0 onların lehine hükmen sonuçlanacak" ifadesini kullandı. Beşiktaş'ın tutumu ne olacak? Beşiktaş Kulübü'nün başkanı Fikret Orman aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı'nın da başkanı. Başkan Orman için sahadaki 3-1'lik skor mu, yoksa itirazla gelecek 3-0'lık skor mu muteber göreceğiz! Görecek günler var daha...

Tabii bir de sahada oynanan futbol var. Beşiktaş'ın attığı 3 gole karşın oyunda ezici üstünlük kurduğunu söylemek gerçekle bağdaşmaz. Biraz deneyim, azıcık bireysel beceri, üstüne bir parça da takım oyunu goller art arda geliverdi. Adem Ljajic kilit oyuncu oldu Manisa deplasmanında. İlk golün sahibi genç Dorukhan Toköz becerisini öylesine üst düzeyde ortaya koydu ki, Oğuzhan Özyakup'un Beşiktaş formasını giydiği ilk günleri anımsattı. Dileyelim ilerleyen günlerdeki performansı Oğuzhan'ın güncel haliyle bağdaşmasın! İkinci golü atan Gökhan Gönül'ün mesajı oldukça netti 'Benim yerime sağ kulvara savunma elemanı alsanız da burada ben oynarım.' Burak Yılmaz'ın yerini alan Cyle Larin'in filelere gönderdiği topa vuruşu ise kusursuzdu ancak bu golü ilginç kılan bir önceki pozisyonda yaşananlardı. Larin, kale önünde kaçırdığı pozisyonun ardından topun ayağına gelmesini rica etti takım arkadaşlarından bakışlarıyla tabii ki hemen sonrasında da ayağına gelen topu kaleye göndererek hatasını telafi etmenin mutluluğunu yaşadı. Kaleci Loris Karius'un becerisini de es geçmemek gerekli, Ricardo Quaresma'nın isteksizliği gibi! Beşiktaş için işler yolunda gitti Akhisarspor maçında. Ne var ki bir yengiyle sadece gün kurtarılıyor, gelecek günler değil. Beşiktaş'ın geleceği için tribündekiler umut verdi, Fikret Orman ve ekibinin umudu ise Bankalar Birliği'nin borçları yapılandırması.

Hakem Ümit Öztürk için de parantez açma zorunluluğu mevcut zira uzun süredir böylesine özgüvenli hakem görmemiştik. Oyunu sürekli durdurmadı, tereddüt hiç yaşamadı, futbolculara sahadaki otoritenin kendisi olduğunu net şekilde anlattı. Bu nedenle de kart gösterdiği futbolcular dahi karşılaşma bittiğinde gülümseyerek Ümit Öztürk'ün elini sıktı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi