Bir yanda halkın, diğer yanda iktidarın takımı...

Beşiktaş ile Başakşehir arasındaki maçı salt futbol mücadelesi olarak değerlendirmek yaşamakta olduğumuz sürece duyarsız kalıp, sorunları halının altına süpürmekle özdeşleşir.

Velev ki bankalar birliği, 31 Mart yerel seçimleri öncesi gündeme getirilen kulüplerin borçlarını yapılandırma 'kandırmacasını' yaşama geçirme kararı aldı. Kim inanır, tribündeki yandaş grubu "Mazbatayı ver mazbatayı ver, İmamoğlu'na mazbatayı ver" tezahüratı yapan Beşiktaş'ın için çözüm üretileceğine? Sen Ekrem İmamoğlu'nun İBB başkanlık koltuğuna oturmaması için her türlü yolu dene, tribündeki yandaş grubu da buna tepkisini net şekilde ortaya koysun sonra otur iktidardan içinde bulunduğun ekonomik çıkmaz için yardım bekle... Haydi başka kapıya!.. Bizim bildiğimiz ve 17 yıldır icraatlarına tanıklık ettiğimiz iktidar bunu unutmaz ve de intikamını bir şekilde eninde sonunda alır!

Beşiktaş ile Başakşehir arasındaki maçı salt futbol mücadelesi olarak değerlendirmek yaşamakta olduğumuz sürece duyarsız kalıp, sorunları halının altına süpürmekle özdeşleşir. Bir yandan halkın, diğer yanda iktidarın takımı... Halkın takımı, şampiyonluk hesapları yapan iktidarın takımını 2-1 yenerken hem kendisini potaya soktu, hem de Galatasaray'a umut oldu. İki takımın sahadaki elemanları centilmence mücadele etti, masa başındakilere örnek olacak şekilde. Heyecan katsayısı yüksek bir maç izledik ve keyif aldık. Başakşehir'in attığı 3 paslık gol (kaleci Mert Günok- Edin Visca- Robinho) teknik adamlar için ders niteliğindeydi ve tabii savunma elemanları için de. Beşiktaş yediği gole karşın yılmadı ve mücadeleye devam edince de Atiba Hutchinson ile eşitliği sonrasında da Burak Yılmaz'ın golüyle yenginin sahibi oldu. Oysa ki ligin en az gol yiyen ekibi, puan cetvelinin zirvesindeki Başakşehir'e çok daha fazla şans tanınıyordu karşılaşma öncesi. Kaldı ki Beşiktaş, Ricardo Quaresma gibi oldukça etkin elemanından yoksundu. Görünen o ki Beşiktaş'taki yokluk döneminde futbolcular kenetlenmişler. İlerleyen yaşına karşın Atiba Hutchinson'ın sergilediği futbolu, oyun disiplinini hayranlıkla izleyip alkışlıyoruz. Darısı diğerlerinin başına... Neden var olduğunu gayet iyi bildiğimiz ancak bu varoluşa karşı çıktığımız Başakşehir'de futbolcuların mücadelesine de yabana atmamak gerekli.

Ekrem İmamoğlu'un mazbatasını alıp, Başakşehir Kulübü ile İBB'nin tüm organik bağını kökünden kesmesini beklemekteyiz. Başakşehir'e harcanan astronomik rakamların gençlerin spor yapacağı alanların inşasına kaydırılmasını dört gözle beklemekteyiz...

'İktidar' demişken Beşiktaş'ın iktidarından da söz etmek gerek. Hatta yandaş medyanın Fikret Orman'a sormadığı soruları art arda sıralamak gerekir. Belki yanıt verir!

1-   Fikret Orman Bey, 6 yıl gibi bir sürede rekor harcamalarla Beşiktaş'ı iflasın eşiğine getirdiniz. Buna karşın niye ve neden yeniden başkan olmak istiyorsunuz?

2-   Seçimde size karşınıza çıkmak isteyen Hürser Tekinoktay'ın adaylığına neden engel oluyorsunuz?

3-   5 aydan bu yana maaşlarını ödemediğiniz kulüp çalışanlarına ne zaman ödeme yapmayı düşünüyorsunuz?

4-   Hakkınızda bu kadar çok şaibe varken, rahat uyuyabiliyor musunuz?

5-    Divan kurulunun mahkeme kararıyla düşürülmesinin seçim sürecine yasal olarak ne gibi yan etkileri olacağını biliyor musunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi